2022-09-17
本先餐廳由外到內都所有嘢都好靚,好日本,好精緻,勁打卡able,已經令人心心眼😍 之後發現食物其實都有跟足日式做法,再有餐廳自己嘅風格,簡單嘅調味,令大家可以品嚐到食物本先嘅味道👍🏻唔知道餐廳入面嘅浪漫氣氛,又會唔會令大家有新嘅啟發,再慢慢回味呢?我哋試咗~🐷 九州青蔥豬肉丼飯🍋 檸檬鹽蔥醬好開胃,配煎香咗嘅豬肉一齊食好解膩之餘,仲會食到豬本身嘅味道,同淡淡嘅芝麻香🍚 飯係用日本米煮架🍱 鰻魚玉子燒伴炒麵照燒鰻魚,同富有蛋香嘅千層卷蛋夾埋一齊食會覺得好滑同濃香,另外日式炒麵係帶甜無誤,加埋木魚花一齊食係另一種嘅香,好開胃🥃 赤い富士 - 洛神花 玫瑰 檸檬 雜莓好靚呀!打卡要快手!因為富士山個雲係即打蛋白泡嚟會消失架☁️杯係專程從日本訂返嚟嘅富士山杯🗻酸甜開胃,而又靚,就似睇住夕陽嘅赤富士一樣咁靚🍹 菠洱梳打 - 陳皮 普洱 菠蘿 紀州南高梅大家都無睇錯,係陳皮! 陳皮香好特別,配埋其他材料有一種特別嘅香,會令人想繼續飲,都係一杯開胃嘅飲品小總結- 絕對打卡able!- 店員妹妹朝氣可愛,服務態度好好,都會有講解同雙手奉上😊- 哩度有貓店長,但我去嗰日佢休息架😭 - 簡單純粹嘅味道大好-
之後發現食物其實都有跟足日式做法,再有餐廳自己嘅風格,
簡單嘅調味,令大家可以品嚐到食物本先嘅味道👍🏻
我哋試咗~
🐷 九州青蔥豬肉丼飯
🍚 飯係用日本米煮架
🍱 鰻魚玉子燒伴炒麵
🥃 赤い富士 - 洛神花 玫瑰 檸檬 雜莓
杯係專程從日本訂返嚟嘅富士山杯🗻
酸甜開胃,而又靚,就似睇住夕陽嘅赤富士一樣咁靚
🍹 菠洱梳打 - 陳皮 普洱 菠蘿 紀州南高梅
小總結
- 絕對打卡able!
- 店員妹妹朝氣可愛,服務態度好好,都會有講解同雙手奉上😊
- 哩度有貓店長,但我去嗰日佢休息架😭
- 簡單純粹嘅味道大好
- 朝食都好吸引好想試
- 份量岩哂女仔
- 甜品同飲品都好出色,假如唔食主食,嚟食個tea都好適合
#fola九龍城 #funtothesun