2024-08-23 676 views
係九龍灣返工,上次同同事食過一次金邊粉Padthai幾正又份量夠,今次再黎食lunch.今次食青咖哩走地雞飯呢碟青咖哩走地雞飯真係值得推介!一上桌嗰陣,嗰陣香噴噴嘅咖哩味已經吸引。雞肉新鮮得嚟又嫩滑,每一啖都感受到走地雞嘅天然雞香,咬落去仲有啲彈牙香滑嘅感覺。咖哩汁濃而不膩,香料嘅味道好均衡,雖然唔算太辣🥵,但嗰種溫和嘅辣度夠哂暖胃,加上少少椰奶嘅甜香,令整體味道更加豐富。呢個咖哩真係送飯一流,飯粒吸滿晒咖哩汁,每一口都係滿滿嘅幸福感🥰。睇落份量好似唔算多,但其實食完之後飽足感十足,因為每一啖都係足料,無論係雞肉定係咖哩汁都完全唔偷工減料,真心滿足🤤。餐廳嘅環境都相當舒服,裝修簡約有格調,坐得幾舒服,加上店員嘅服務好有禮貌,成個用餐過程都係一個享受😌。如果你鍾意食咖哩飯,又唔想食啲太辣嘅,可以試下,等我下次再試吓其他嘢😋!

今次食青咖哩走地雞飯

青咖哩走地雞飯
2024-08-23
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Lunch