2022-05-31
今次係第二次到訪港灣壹號, 上個月都係嚟午市飲茶, 上次試咗Signture set, 真係每道菜都好好食, 好高水準👍🏻其中最鍾意係第二道菜嘅龍蝦鉗&波士頓龍蝦🦞酸酸甜甜好出色, 而且蝦肉好嫩滑💯另外都好深刻嘅就係椰皇燉湯, 足料入味😋今次就唔order set, 係散叫, 主要想試試燒味、點心👍🏻燒味方面試咗馳名嘅叉燒(細)同炸子雞(例牌)都好好食- 叉燒肉質十分鬆軟嫩滑, 上菜溫度剛剛好,暖暖的, 配上蜜汁真係一流- 炸子雞皮薄鬆脆,即使之後攤涼咗再食, 雞皮仍有脆脆哋嘅口感另外點心order左灌湯餃&黑松露腸粉- 灌湯餃亦很足料 配備嘅湯亦都好夠味- 腸粉就普普通通最後仲有兩款食物係上次食完Signature set之後念念不忘 今次再食嘅- 梅菜帶子叉燒粒炒脆紅米飯 簡簡單單, 清清地得嚟有梅菜香, 而且好有咬口- 香芒布甸好滑溜! 本身自己鍾意奶味重嘅, 呢個好啱我食😋 本身已經好飽, 但都要食埋甜品🤣咁就渡過咗舒服、愉快嘅兩小時👍🏻仲有位職員話認得我哋上個月嚟食過佢地嘅服務真係好好💯親切有禮!期待下次再嚟🧡
另外都好深刻嘅就係椰皇燉湯, 足料入味😋
燒味方面試咗馳名嘅叉燒(細)同炸子雞(例牌)都好好食
另外點心order左灌湯餃&黑松露腸粉
- 灌湯餃亦很足料 配備嘅湯亦都好夠味
- 腸粉就普普通通
- 梅菜帶子叉燒粒炒脆紅米飯
簡簡單單, 清清地得嚟有梅菜香, 而且好有咬口
- 香芒布甸
梅菜叉燒帶子粒炒脆紅米飯
咁就渡過咗舒服、愉快嘅兩小時👍🏻
仲有位職員話認得我哋上個月嚟食過
佢地嘅服務真係好好💯親切有禮!
期待下次再嚟🧡