春天天氣濕濕立立, 連胃口都無埋。朋友建議今晚吃咖哩 , 小妹亦無異議, 自從胃部不適後不知幾耐無食過辣野。今晚破例來吃個夠。我倆來到中環Rang Mahal Authentic Indian Cuisine這裡粒燈光昏暗, 只有一名印度人招呼客人。我們二話不說點了二人套餐先送上是三色醬配薄脆青綠色那款是乳酪混入了香料, 甜甜地好好味. 前者那款似辣椒醬, 唔岩我口味,最後一款甜甜地有如甜醬, 都係麻麻地。首先是小食三款, 包括青瓜乳酪, 香炸雜菜和薯蓉咖喱角.小食炸得脆而不油膩, 喜歡香炸雜菜, 小小辣多多脆, 外皮厚是一貫的做法, 但雜菜亦唔小。付上的白色乳酪醬可以減辣, 個人認為原汁原味最好味。鐵板上魚塊和雞也是啖啖肉, 魚塊肉算嫩, 微微的香料散發出, 雞肉較鞋口,墊著有大量洋蔥吸了香料的精華, 好好味。Chicken Curry是整個套餐中最香濃的咖哩以咖哩醬混合了大量香料制成, 醬汁頗為稠, 香味比辣度突出以NAAN 來點, 基本上無得輸,不過就越食越咸。雞肉亦是比較鞋口, 此終食唔慣呢種口感既雞。另一款以高身器皿載著一些口感類似薏米混合蔬菜蓉, 味道是香而不辣的。可以淨食
春天天氣濕濕立立, 連胃口都無埋。

今晚破例來吃個夠。
這裡粒燈光昏暗, 只有一名印度人招呼客人。
我們二話不說點了二人套餐
先送上是三色醬配薄脆
最後一款甜甜地有如甜醬, 都係麻麻地。
首先是小食三款, 包括青瓜乳酪, 香炸雜菜和薯蓉咖喱角.
付上的白色乳酪醬可以減辣, 個人認為原汁原味最好味。
墊著有大量洋蔥吸了香料的精華, 好好味。
Chicken Curry
是整個套餐中最香濃的咖哩
以咖哩醬混合了大量香料制成, 醬汁頗為稠, 香味比辣度突出
以NAAN 來點, 基本上無得輸,不過就越食越咸。
雞肉亦是比較鞋口, 此終食唔慣呢種口感既雞。
可以淨食, 非常飽肚, 但味道一般。
心形飯, 唔講得小
最後的NAAN 一定要襯熱食, 凍左口感變得韌, 跌晒watt
最後以 Lime Soda 解辣
這個二人套餐十分抵吃,份量十足價錢實惠。
如果喜歡口感較為正宗的印度菜這裡絕對是不二之選 。

Other Info. : 好飽~~ 好飽 ~~~~ 好飽~~ 好飽 ~~~~ 好飽~~ 好飽 ~~~~ 好飽~~ 好飽 ~~~~
2015-04-29
$160 (Dinner)
心形飯, 唔講得小