2021-12-24
港女如我,表示上次打卡未夠喉,一直心思思想再去!出完一場騷想獎勵自己,但又唔可以大魚大肉(之後仲有兩場騷,唔準鬆懈),都係乖乖地叫主食同健康茶類飲品就算。繼續有超水準擺盤不在話下,真係唔係得個樣。香草芝士煙肉拿破崙蝴蝶粉Farfalle Pasta with Bacon in Napoleon Sauce ($109HKD) 跟據上次食地獄辣意粉既經驗,香草、芝士同煙肉包保好食。蝴蝶粉口感比一般意粉厚實少少,而且形狀更加「掛汁」,非常推薦!上面靚靚既沙律除裝飾,會令道意粉更加清新。草莓紅茶Strawberry Black Tea (Hot) ($40HKD) 個人叫咗少女心爆棚既士多啤梨茶,超甜香味成功令我抵抗keep fit 期間叫甜品既誘惑!(出完騷一定會再反黎試甜品,等我!二重奏忌廉煙肉芝士短管麵Double Cheese Rigatoni with Bacon in Cream Sauce ($118HKD)芝士控必試,超濃郁芝士,撲鼻奶香醬汁。由於太餓唔記得影拉絲場面,無圖無真相;所以更加要親身試過先知幾正(兜到)。短管麵質地相當煙韌,同奶油好夾。蝴豆花綠茶Blue But
香草芝士煙肉拿破崙蝴蝶粉
草莓紅茶
二重奏忌廉煙肉芝士短管麵
蝴豆花綠茶
Blue Butterfly Pea Jasmine Green Tea ($45HKD)
食完heavy 野梗係叫杯清新凍飲平衡吓。好香香片同蜜糖味,同行友人表示飲曬成杯都好香,但唔會太甜。menu 註明「不能少冰」,我推測箇中原因係,冰、糖、茶比例經過店家調配,即使融冰都會夠味。如果少冰就無曬特色(?)
最後講多句,我兩次都係唔太餓既狀態去,兩個女仔去都可以清曬全部食物。我估如果男士可以試多一兩款主食 XD