2024-04-05
✨預咗好耐冇見朋友聚一聚,即刻諗起呢間環境同食物都非常高質嘅餐廳😗 咁多人返大陸,都唔想同人迫,留港消費😝 呢間嘅卜卜蜆真係我心目中排行第一☝🏻✨職員好有禮貌,見我哋坐好晒,就攞醬料過嚟嚟俾我慢慢揀🫣 唔洗突登行出去😂🍲招牌惹味卜卜蜆煲 $228本身真係冇抱好大期望。可能之前勁想返大陸食,但係見到大陸好出名嗰間評價好差。de呢間真係冇揀錯,一躍成為我心目中係第一嘅卜卜蜆煲😍😍😍 首先湯底好濃郁,卜卜蜆吸啲精華,每一粒都非常飽滿又有肉地😋 仲要係一粒沙都冇!同埋一隻唔開嘅死蜆都冇! 我哋食完之後,堆滿咗兩大碟,成為2座卜卜蜆山😂 職員收碟嘅時候仲好有禮貌問覺得啲蜆點,真係忍唔住大讚🫣 跟住職員先同我哋講,啲蜆係養住吐沙,一落咗order先即刻撈上嚟,所以好新鮮。 🍽️ 美國頂級手切封門柳 $238牛味香,烚10秒就夠。每一片嘅厚度都適中,都幾大一片😍 10秒啱啱好,又鮮嫩又食到牛香味🥳🍽️ 蘇格蘭聖子皇(2隻) $88呢款蘇格蘭聖子皇真係大隻又鮮嫩,雖然只有兩隻,但係真係好抵食,烚完都係勁大隻,仲要鮮嫩爽口,佢每日有限定份量,所以見到佢得返兩份即刻嗌咗兩隻🤭🍽️ 手打墨丸(4粒) $48手打
🍲招牌惹味卜卜蜆煲 $228
🍽️ 美國頂級手切封門柳 $238
🍽️ 蘇格蘭聖子皇(2隻) $88
🍽️ 手打墨丸(4粒) $48
手打嘅墨丸每一粒都勁大一粒,岀色👍
食得出每一粒新鮮嘅墨魚,紮實有咬口😍
🍽️ 芝士腸$48、油麥菜$38
基本上每次打邊爐必點,芝士腸愛好者證實係金妹牌😝(我覺得咋,應該唔會錯😂) 同埋如果次次打邊爐都係食生菜,就一定要試吓油麥菜,一試愛上