好食嘅餐廳我從來都唔介意二訪、三訪、四訪,怎至無限訪😎As Usual Cafe俾人舒服嘅感覺,推門入去聽到餐廳播放著令人放鬆嘅音樂🎶,簡約裝潢設計搭上日系木枱櫈,再配合陽光嘅照射,閒時好適合來個懶洋洋嘅下午🧸今次嚟到set menu有所更改,除咗多咗選擇之外,仲送埋餐飲,價錢比之前更優惠🌟📜Set Lunch – Soup / Salad + Main + 鮮果茶 / 50% Drinks\ 🍄 餐湯‧磨菇湯 /上次飲過南瓜湯,今次終於撞正磨菇湯,見到湯嘅顏色就知佢好足料,落咗超多磨菇,飲落去會有少少嘅磨菇粒增加口感。湯上面加咗少少橄欖油,應該係想令個湯入口順滑d,但我覺得橄欖油有些微分離,用奶油會比較合適\ 🍯蜜糖醬炸雞配列日窩夫🧇 /列日窩夫係店舖signature,全人手製作,無論係發酵麵團定珍珠糖都係自己包辦,絕對係誠意之作!窩夫上枱已經聞到牛油香🧈同蛋香🥚,食落外脆內軟,烤焗過程中令珍珠糖焦糖化,令窩夫表面非常脆,𥚃面就似鬆軟嘅麵包🍞,口感非常好!列日窩夫有成4件,份量都好足。而炸雞即叫即炸🍗,所以非常脆口,表皮酥脆,炸粉厚薄適中,咬落肉汁滿滿好juicy,肉質鮮鮮嫩不柴。
好食嘅餐廳我從來都唔介意二訪、三訪、四訪,怎至無限訪😎

\ 🍄 餐湯‧磨菇湯 /
\ 🍯蜜糖醬炸雞配列日窩夫🧇 /
炸雞即叫即炸🍗,所以非常脆口,表皮酥脆,炸粉厚薄適中,咬落肉汁滿滿好juicy,肉質鮮鮮嫩不柴。而伴碟嘅沙律🥗都好新鮮脆口,蜜糖醬亦都可以兩用,配上炸雞同窩夫都非常適合。
\ 🦐虎蝦蝦油闊條意粉 /
同朋友推介左呢個店舖Signature,份量不變,依然係2隻大大既虎蝦🤩配上掛滿用蝦精華製成嘅濃稠醬汁,無論對味覺或嗅覺都係極級嘅享受!!有口感嘅闊意粉掛上濃濃醬汁,朋友對呢個菜式都讚不絕口。呢個菜式絕對係我二訪嘅其中一個原因!
是日水果茶係新鮮嘅蘋果茶🍎,有冷熱可選,好fresh可作完美嘅餐結。

要讚一讚,店員雖然全程都好忙,但係服務依舊係非常好,非常有禮。