2018-06-14
又係一個OT的晚上,啲野做極都做唔完,真係有啲心理唔平衡!剛好下午同事講開,話京瑞有間食西餐既唔錯,所以OT之後,一支箭咁衝左去,一於食餐飽填補下心靈上既空虛!今日平日所以晚上唔算多人!餐廳地方寬敞,以粉藍色及白色為主,感覺幾舒服,可以平復下工作緊張既心情❤️餐廳選擇都幾多,而懶洋洋既我,唔想煩,都係揀左set dinner! Set dinner 加$20 又有湯又有沙律!先來餐前包咬落去好鬆脆,有驚喜!加少少牛油更添滋味!餐前沙律🥗唔係講笑,呢個沙律真係幾多沙律菜好新鮮爽脆,而且個沙律醬調得非常好,好夠酸,好開胃,仲配有紅椒、青椒等,口感爽口!我個人好欣賞呢個沙律餐湯好多料,主要以什菜、紅蘿蔔、番茄而成,有濃濃既番茄湯味本人實在太愛好番茄,所以對呢個餐湯好滿意!美國安格斯西冷牛扒伴黑椒汁終於到主菜喇 西冷扒我通常都會叫五成熟,我覺得咁先可以將扒發揮到最好呢塊安格斯西冷扒,師傅將外面煎得好脆口,咬落去時仿佛有種跳躍感!切開仲見到靚靚既粉紅色內裡仍保存左肉汁,而且肉質鮮嫩,咬落去果種口感好好 講到配菜都唔輸蝕架,果兩件焗薯同埋紅蘿蔔都好甜,食到覺得有啲膩,仲配有西蘭花中和下!最後慢慢嘆埋
先來餐前包
咬落去好鬆脆,有驚喜!加少少牛油更添滋味!
餐前沙律🥗
餐湯
美國安格斯西冷牛扒伴黑椒汁
最後慢慢嘆埋杯柚子蜜就返屋企,實在滿足!餐廳環境舒服,可以令我忘卻工作既煩惱,靜靜地享受晚餐
P.S. 店員非常貼心,會不時留意顧客既需要,抵讚