今日難得放假男友想食中菜,帶佢去大坑一間私隱度身高嘅中菜廳,唔使去酒樓同人迫「睿海御宴」大坑共有四間以「睿」字開頭的餐廳在大坑,唔通係同一個老闆?行入嚟嘅好處就係可以靜靜地撐枱腳,開咗茶之後我哋揀咗個午市自選套餐黃金套餐$268再加幾個點心,我哋唔係生積,不過大家都想食飽飽補充元氣再逛街。糖心皮蛋豆腐皮蛋切成細細粒,撈左啲類似沙律醬嘅醬汁,味道變得酸酸甜甜,同凍豆腐好夾,完全是夏天的涼拌菜。麻辣肉鬆四季豆比平時食開嘅四季豆多份惹味,因為加左少許麻辣令整體味道更提升。滑蛋炒蝦仁蝦仁超大隻,爽口彈牙和超嫩炒蛋一起,送飯一流。揀咗兩款非全統點心泰國蝦膏煎腸粉$68份量足,最特別係加左香口肉𩯕,微微地辣,很開胃。蒜蓉蝦春卷$32卷成較幼身春卷吃落也更方便,炸得通透,春卷皮薄如紙,蝦仁爽口,香口點心必備條件齊備。蝦餃一籠兩隻,份量啱啱好甜品馬蹄爽,清甜,飽曬

大坑共有四間以「睿」字開頭的餐廳在大坑,唔通係同一個老闆?

行入嚟嘅好處就係可以靜靜地撐枱腳,開咗茶之後我哋揀咗個

午市自選套餐
黃金套餐$268

糖心皮蛋豆腐

麻辣肉鬆四季豆

滑蛋炒蝦仁

蝦仁超大隻,爽口彈牙和超嫩炒蛋一起,送飯一流。

揀咗兩款非全統點心
泰國蝦膏煎腸粉$68

份量足,最特別係加左香口肉𩯕,微微地辣,很開胃。

蒜蓉蝦春卷$32

卷成較幼身春卷吃落也更方便,
炸得通透,春卷皮薄如紙,蝦仁爽口,香口點心必備條件齊備。

蝦餃
一籠兩隻,份量啱啱好

甜品
馬蹄爽,清甜,飽曬