2018-05-29
台灣出名的餐廳 不少黎jor 香港開分店, 每個月的過江龍都有不少, 呢間系台灣比較出名的,來jor 香港都有一段時間! 今日終於可以試下! 台灣的餐廳比較特別, 佢地唔揀大街大鋪, 然而喜歡在稍微隱蔽的大廈裡面. 店鋪系一樓, 入到去, 都覺得比較寬趟. 有bar 臺 都有其他座位. 迎合不多的顧客! 今次3個frds 一齊去, 都畀jor 一張4人臺. 店員都好貼心! 因為有幾個系台灣人, 所以佢地基本全部staff 都會說國語. 配料有檸檬汁同蔥花. 佢地冇其他調味料, 因為佢地全部食材都系已經醃製. 一開始都擔心滿足唔倒我呢個重口味! 但係食既時候, 發覺我系錯既!其實肉主打 牛肉 雞肉 豬肉 還有一款羊架. 因為我系食肉狂人, 當然嗌多幾款肉啦!燒肉呢!全部都系staff 幫你烤! 非常貼心! 雖然不好意思! 但係知道 我系烤唔出佢地既手勢~免得浪費咁靚既食材 都系慢慢觀摩 學習! 而且staff 都好貼心! 同佢地傾下計, 不亦樂乎. 呢個叫達拉斯!肉質真係好嫩. 有種入口會融既感覺! 點小小檸檬汁, 調一調味! 更加好食! 厚切板腱牛扒! 呢個牛扒真係份量畀足
而且staff 都好貼心! 同佢地傾下計, 不亦樂乎.
呢個叫達拉斯!肉質真係好嫩. 有種入口會融既感覺! 點小小檸檬汁, 調一調味! 更加好食! 厚切板腱牛扒! 呢個牛扒真係份量畀足你! 畀你感覺 明買實價!
建議可以烤到表面稍微熟多小小. 咁樣咬口更好. 因為未熟曬既話, 會太淋. 還有呢個 蔥花牛舌! 佢地既蔥花實在太好吃! 其實配任何肉 我都覺得好味!
呢個牛舌薄片! 烤幾秒 即食! 不容錯過! 之後再黎試雞! 雞都系一個不錯選擇! 佢地既雞 都系日本進口雞! 炎烤手羽先 肉質鮮美. 牛油去骨雞肉!, 烤好後立刻淋上牛油! 更加香滑. 海鮮既話 就嗌jor 鮮蝦! 烤完後, staff 都擺得靚靚緊! 好認真 貼心! 烤鯖魚, 大大條! 加上檸檬汁一流, 份量又多 ! 呢個台灣墨魚香腸! 的卻不錯喔! 烤得脆脆得! 裡面既墨魚都大大粒! 食咁多肉, 當然食下菜啦! 呢個香菇大大粒, 上台後 都見倒香菇有煙~熱辣辣 最後個 甜品係 芝士加蕃薯蓉! 好特別 因為呢個係咸咸既芝士加上蕃薯蓉混埋一齊! 蕃薯小小甜 再加上芝士! 好特別!