2021-03-31
餐廳:M Zone 親和藝術 (尖沙咀)地址:尖沙咀漆咸圍9-11號若璠閣地下因為家庭嘅巨變,帶比呢個屋企入面嘅人不一樣嘅經歷同成長,造就成一個親密又有連結嘅家庭,喺2018年一家人開始咗呢間餐廳—— @mzone_cafe ,希望將呢一份愛帶到去餐廳入面同每一個客人分享💛門面一個大大嘅「Love」logo,加上餐廳裏面一個大大嘅「愛」字,唔知你又能唔能夠感受到呢一份厚愛呢💞?今次同朋友朋友叫咗幾款食物🍽:檸檬大蝦沙律 $98香煎帶子蟹肉黑松露飯 $118芝士香草雞扒漢堡 $118唔知你鍾唔鍾意食檸檬🍋,我就係一個成日食檸檬嘅人🤪,三隻炸至金黃嘅大蝦放咗喺一片片嘅檸檬上面🍤,成隻大蝦連埋檸檬放入口,檸檬嘅清新加上大蝦嘅滋味又真係幾match幾好食😋先將帶子煎香,再蘸粉油炸,整齊咁放咗喺飯嘅上高;黑松露香本身冇咩特別,但係加埋蟹肉同埋撈勻碟邊嘅芝士碎同七味粉就惹味好多👍香脆嘅麵包🥯,夾住鋪滿熔岩芝士嘅原塊嫩口雞扒、蕃茄片同埋生菜🥬,同朋友一人一半,一齊分享「芝」味🧀,另外仲可以揀原味或者辣味嘅脆炸薯條🍟,一邊食一邊傾偈,簡單嘅一餐頓時都變得豐富咗好多🥰
地址:尖沙咀漆咸圍9-11號若璠閣地下
因為家庭嘅巨變,帶比呢個屋企入面嘅人不一樣嘅經歷同成長,造就成一個親密又有連結嘅家庭, 喺2018年一家人開始咗呢間餐廳—— @mzone_cafe ,希望將呢一份愛帶到去餐廳入面同每一個客人分享💛
門面一個大大嘅「Love」logo, 加上餐廳裏面一個大大嘅「愛」字,唔知你又能唔能夠感受到呢一份厚愛呢💞?
今次同朋友朋友叫咗幾款食物🍽:
檸檬大蝦沙律 $98
香煎帶子蟹肉黑松露飯 $118
芝士香草雞扒漢堡 $118
唔知你鍾唔鍾意食檸檬🍋,我就係一個成日食檸檬嘅人🤪, 三隻炸至金黃嘅大蝦放咗喺一片片嘅檸檬上面🍤,成隻大蝦連埋檸檬放入口, 檸檬嘅清新加上大蝦嘅滋味又真係幾match幾好食😋
先將帶子煎香,再蘸粉油炸,整齊咁放咗喺飯嘅上高; 黑松露香本身冇咩特別,但係加埋蟹肉同埋撈勻碟邊嘅芝士碎同七味粉就惹味好多👍
香脆嘅麵包🥯,夾住鋪滿熔岩芝士嘅原塊嫩口雞扒、蕃茄片同埋生菜🥬, 同朋友一人一半,一齊分享「芝」味🧀,另外仲可以揀原味或者辣味嘅脆炸薯條🍟,一邊食一邊傾偈,簡單嘅一餐頓時都變得豐富咗好多🥰