2018-08-19
終於捱到星期五,成班同事決定收工一齊食好西!!💪🏻💪🏻好同事search咗幾間尖沙咀嘅餐廳俾我哋揀,當大家一見到‘花見·幸福’呢個名時,就二話不說,全部人都揀咗呢間~🤣🤣之後,睇一睇先發覺原來呢間餐廳係食御好燒嘅,好似都幾特別,一於試一試~由於早2日已經book咗位,去到除咗喺樓下等lift等咗一陣之外,上到餐廳就即刻可以入座喇~餐廳裝修都唔錯,好日式,而且好新淨~一開始就叫咗個枝豆食下先~無咩特別,正正常常咁啦~然後再叫咗幾款牛肉、串燒、芝士御好燒&花見御好燒~原來除咗可以自己燒之外,可以叫廚房燒埋先拎出嚟上菜都得,不過侍應話要等45min,我哋都係自己燒擺啦~🙈🙈2款牛都唔錯,好香牛味!特別推介‘安格斯雪花牛’,好濃牛肉味,唔錯~👍🏻👍🏻串燒方面就普普通通啦~叉燒拉麵賣相都唔錯,都幾好味,但個人就覺得偏鹹咗少少🙈到主角‘御好燒’喇~~~可以自己燒都幾好玩。雖然唔係我落手整,但見住同事反嗰下都幾好玩~🤣🤣味道方面就不過不失啦,不過好在可以自己調味~ 好似我呢d紫菜怪就可以狂落紫菜粉喇~😆😆最後當然唔少得飲品啦~我就叫咗杯白桃梳打汽水,都唔錯,白桃味可以再重d~不過同事叫咗個菠蘿沙冰就
餐廳裝修都唔錯,好日式,而且好新淨~
一開始就叫咗個枝豆食下先~
無咩特別,正正常常咁啦~
然後再叫咗幾款牛肉、串燒、芝士御好燒&花見御好燒~
串燒方面就普普通通啦~
叉燒拉麵賣相都唔錯,都幾好味,但個人就覺得偏鹹咗少少🙈
到主角‘御好燒’喇~~~
可以自己燒都幾好玩。
雖然唔係我落手整,但見住同事反嗰下都幾好玩~🤣🤣
最後當然唔少得飲品啦~
我就叫咗杯白桃梳打汽水,都唔錯,白桃味可以再重d~
不過同事叫咗個菠蘿沙冰就麻麻喇,無論賣相&味道都似芒果汁多d🙄
整體嚟講,都值得一試~
但價錢對比食物質素,就有點兒偏貴~
不過,同朋友嚟一齊自己動手整下御好燒都幾好玩嘅,不妨一試~😉