2022-04-13
📌 牛極📍 荃灣 Tsuen Wan今日黎到呢間日式石板牛扒專門店✨ 裝修風格同日文歌keep住令人好有energy🥰 我地一入到嚟就可以喺自動售賣機度揀自己想食咩牛肉部位😋 我地揀咗兩個牛柳 200g($115)🐮🐮 加埋自助沙拉吧, 牛肉洋蔥湯同飯任食真係好抵食🥰 -❥ ❥ 牛柳大推呢個!!! 肉質鮮嫩多汁, 基本上唔曬點和風醬汁都夠juicy🥰 因為裡面鎖住左滿滿肉汁💕 可以另外加pink salt同埋bbq steak seasoning~😋 更加惹味!! 重點係佢唔會好乾 係石板上面燒好久都可以保持鮮嫩!! 🤩❥ ❥ 洋蔥牛肉湯呢個任飲🤩 同埋超值得飲😋 裡面由牛肉熬煮而成 牛肉味道可以媲美牛排🥩🤣 洋蔥令到湯底好入味💕❥ ❥ 沙拉同飯沙拉可以選柚子汁同花生醬汁✨🤍 而飯重點一提可以自己加芝麻蔬菜粉!!!😚 夠曬特別!
📌 牛極
📍 荃灣 Tsuen Wan