2024-09-08 109 views
去太子探朋友,發現一間性價比極高的街坊親民小店。無論早餐定下午茶,冷熱飲同價。即係話大大杯凍飲,不用再加錢,真係抵到喊😍✨夢王A5和牛飯 $68 (爆推🌟🌟🌟🌟🌟) 夢王一直享負盛名,難得街坊小店以親民價提供,必須一試❤️。有温泉蛋、流心蛋、太陽蛋及生食蛋可供選擇,既然係靚蛋,當然選生蛋配A5和牛。和牛牛味濃、生蛋非常滑嫩,配上鼓油,鹹香得來非常鮮甜。✨胡椒豬雜鍋 $78 (爆推🌟🌟🌟🌟🌟) 係我食過最好食的蘿蔔😍😍😍吸滿清湯,鮮甜無比,軟滑無楂,入口即溶,超級好食。豬雜份量多,豬腸彈牙,豬膶爽口,豬腎有口感,整體非常高質。✨ 炸蜆蚧鯪魚球拼炸墨魚餅 $44鯪魚球超級大粒,肉質飽滿,彈牙鮮香,魚味濃而不腥,的確係高質之選。墨魚餅爽口彈牙,QQ彈彈。✨炸奶卷 $28炸得甘黃香脆,鮮奶有微微甜味,好食到不得之了。✨豬頸肉 $18厚切,超大塊,有微微焦邊,有咬感得來超級甘香。✨凍清心火 見到有自家鮮制涼茶,立即雙眼發光🤩。呢排有幾聲咳,所以就選了清心火。內有麥冬、白芍及燈芯花等配料,非常足料。飲落非常清甜,非常順喉❤️。而且仲可以揀微糖或無糖,啱晒一班女士的需要😍。✨熱西洋菜蜜朋友選了西洋菜蜜,

✨夢王A5和牛飯 $68 (爆推🌟🌟🌟🌟🌟)

✨胡椒豬雜鍋 $78 (爆推🌟🌟🌟🌟🌟)

✨ 炸蜆蚧鯪魚球拼炸墨魚餅 $44

✨炸奶卷 $28
炸得甘黃香脆,鮮奶有微微甜味,好食到不得之了。

✨豬頸肉 $18
厚切,超大塊,有微微焦邊,有咬感得來超級甘香。

✨凍清心火

✨熱西洋菜蜜
朋友選了西洋菜蜜,熱辣辣暖笠笠,確實唔錯。

想睇更多介紹,馬上Follow我啦😁。
#big_big_foodie #big_big_foodie食勻太子 #big_big_foodie食勻香港
  • 夢王和牛丼
  • 脆炸鮮奶卷