2018-05-02
呢間小店响橫巷,平常人行過路過真係會好易錯過,只做外賣但點解會咁受歡迎?原因好簡單,以平靚正取勝,食品種類唔算多,小食為主,有部份仲帶點辣,所以都幾迎合香港人口味。青瓜涼麵(小) $15我口多叫咗小辣,嚟到見到辣椒有d驚,即刻撥走少少辣椒粒,再將青瓜同特製醬料撈埋一齊,入口有少少辣但麻味非常之香,唔需要入何配料,只有青瓜已經好好食,推介小辣程度比唔食辣既人!泡椒鷄翼 $26/6隻食到有花雕酒味道但帶點酸,繼而係椒既麻辣,我bb辣level既人真係食唔到,辣到條脷震震下……紅油抄手 $20/12隻抄手叫咗小辣,相對鷄翼易入口,辣既程度可以接受,辣味非常香,抄手一口一隻非常易食,呢隻價錢都相當親民。芝士豚肉餡餅 $20見圖賣相好靚,所以叫咗一件試,餅口感好得意帶少少脆,而餡料非常膨拜,蔥味蓋過豚肉但又食得出芝士質感同味道,總之一句到尾"必試"!德國煙肉薯仔沙律 $20因為阿sir唔夠飽,所以叫個沙律頂肚,沙律面有香脆煙肉碎,而薯仔則帶點酸幾開胃,但份量幾大,最終食唔晒。二人共消費: $101
青瓜涼麵(小) $15 我口多叫咗小辣,嚟到見到辣椒有d驚,即刻撥走少少辣椒粒,再將青瓜同特製醬料撈埋一齊,入口有少少辣但麻味非常之香,唔需要入何配料,只有青瓜已經好好食,推介小辣程度比唔食辣既人!
泡椒鷄翼 $26/6隻 食到有花雕酒味道但帶點酸,繼而係椒既麻辣,我bb辣level既人真係食唔到,辣到條脷震震下…
…
紅油抄手 $20/12隻 抄手叫咗小辣,相對鷄翼易入口,辣既程度可以接受,辣味非常香,抄手一口一隻非常易食,呢隻價錢都相當親民。
芝士豚肉餡餅 $20 見圖賣相好靚,所以叫咗一件試,餅口感好得意帶少少脆,而餡料非常膨拜,蔥味蓋過豚肉但又食得出芝士質感同味道,總之一句到尾"必試"!
德國煙肉薯仔沙律 $20 因為阿sir唔夠飽,所以叫個沙律頂肚,沙律面有香脆煙肉碎,而薯仔則帶點酸幾開胃,但份量幾大,最終食唔晒。
二人共消費: $101