2024-08-22
香港有不少高質台式火鍋放題店,牛站麻辣火鍋放題就是人氣火鍋之一,120分鐘任食任飲,提供多款海鮮、乳鴿、和牛和火鍋配料小食超滿足,環境乾淨企理,坐位寬敞舒適,最岩和一大班朋友飲飲食食,咁多款美食一定夾到所有朋友既口味,真心誠實推介!龍蝦頭湯底火鍋必點!鍋入面真係有個龍蝦頭起個湯底入面,入口味道好鮮甜,和飲緊濃蝦湯一樣咁香濃咁好味~唔使額外再點調味料都好入味!美國安格斯牛板腱 牛肉油花分布平均,肉質較瘦,但鮮嫩多汁,中間透明的嫩筋口感Q彈有層次。必點美國牛肩胛片相比起和牛,佢嘅肉質比較堅實,有咬感,牛肉味香濃,都係必點!帆立貝帆立貝鮮嫩多汁,口感滑嫩,浸起龍蝦湯底一齊滾,鮮甜美味鮮甜沙白沙白肉汁鮮甜細膩,配上龍蝦湯底,食落口更鮮甜!手包蝦肉雲吞皮薄餡靚,內層包住超多蝦肉,蝦肉新鮮彈牙,必點!蛋餃蛋味香濃,入面包住爽滑既豬肉餡,好好食!青提燒酒充滿香甜嘅提子味燒酒,酒味比較淺,同一大班朋友一邊火鍋一邊飲酒,好正!芒果布甸芒果布甸軟滑,入面超多芒果肉,細細杯剛剛好,好美味芝士蛋糕芝士蛋糕入口面滑,上層加入咗香脆嘅曲奇脆粒,甜而不膩,我自己好鍾意,食咗三個👍榴槤糯米糍好少放題店提供,外皮口感煙
龍蝦頭湯底 火鍋
美國安格斯牛板腱
美國牛肩胛片
帆立貝
帆立貝鮮嫩多汁,口感滑嫩,浸起龍蝦湯底一齊滾,鮮甜美味
鮮甜沙白
沙白肉汁鮮甜細膩,配上龍蝦湯底,食落口更鮮甜!
手包蝦肉雲吞
皮薄餡靚,內層包住超多蝦肉,蝦肉新鮮彈牙,必點!
蛋餃
蛋味香濃,入面包住爽滑既豬肉餡,好好食!
青提燒酒
芒果布甸
芒果布甸軟滑,入面超多芒果肉,細細杯剛剛好,好美味
芝士蛋糕
榴槤糯米糍
好少放題店提供,外皮口感煙韌,內餡果肉濃郁,榴槤味超香,好讚!
Häagen-Dazs
平時食放題,通常都係每人一個Häagen-Dazs,呢間放題最正嘅係佢嘅Häagen-Dazs係任食!曲奇嗰款就好似食緊Oreo餅咁香濃,推介!
洛神花茶
食咗咁多肥牛,梗係要飲番杯清爽嘅洛神花茶解膩啦,微酸嘅口感好開胃,養顏又健康!