2018-02-23
今日係大年初七,亦係大家生日嘅人日。我仲未洗返工,所以去咗接女放工再去食放題。上網搵咗位於京都廣場嘅組長日式放題。去到樓下有個派傳單嘅阿姐比咗張傳單我。一路搭一路睇。都唔錯。去到門口職員好有禮貌問我地幾位。貴姓訂枱。亦好清楚介紹放題規矩。每位$208+10%(任飲任食)加咗$38食埋火鍋。又於係人日,所以我地又再加多每人$38食極上(即係任食雪場蟹腳/珍寶帶子/黃金焗蠔/安格斯牛柳/特大赤蝦/鵝肝多士)鵝肝多士好香脆仲有一樣比較特別要講吓,就係因為新年期間有小遊戲玩。就係“魚蟹蝦”,職員攞咗一個骰盅比我地搖(有3次機會)我搖2次都冇獎。我個女搖咗一次,中咗2條魚。所以有2件拖羅壽司。火鍋選擇咗濟州韓牛壽喜燒~包捨有韓牛一碟/鮮冬菇/金菇/魚蛋/菜。韓牛切成薄片,牛肉味濃,唔靭再追加咗肥牛/蟹捧/菜/烏冬放題有好多好多種類。淨係食物紙都有10張。張張都有10款以上嘅食物選擇。認真難揀。樣樣都好想食刺身~象拔蚌/劍魚腩/三文魚/帶子/有頭甘蝦/熟廣島蠔/北寄貝/馬刀貝三文魚厚身,鮮味馬刀貝/象扒蚌都好爽帶子及廣島蠔就比較細粒劍魚腩厚厚的。好香魚油味有頭甘蝦size適中爐瑞燒芝士焗元貝日式
鵝肝多士好香脆
韓牛切成薄片,牛肉味濃,唔靭
再追加咗肥牛/蟹捧/菜/烏冬
三文魚厚身,鮮味
馬刀貝/象扒蚌都好爽
帶子及廣島蠔就比較細粒
劍魚腩厚厚的。好香魚油味
有頭甘蝦size適中
爐瑞燒
芝士焗元貝
日式蕃薯仔~我嘅至愛,自己已食5串,每串有2粒
燒新鮮菠蘿~夠香甜
鰻魚串,一串有2件
三文魚頭~夠大隻,多肉
由於我地寶在食得太飽,所以有好多食物都食唔到。要再去一次了。
仲有一d精緻甜品
朱古力蛋糕仔~朱古力味好好好濃~正
朱古力糯米糍/豆沙糯米糍都好食。其他仲有冬甩,本身自己唔太鐘意食。所以冇食到
雀巢雪糕有4款味道~朱古力/芝麻/紅豆/芒果。
雀巢牛奶味朱古力雪條
飲品都有好多選擇,我地揀咗忌廉溝鮮奶,芒果汁/蔗水
食咗2個鐘,飽到攬住個肚出門口,我地覺得都抵食。可以再encore