2022-12-21 2988 views
元朗人龍小店🔥(而家中環都有😃成日都係好多人排隊所以一直冇去試🤧最近一個星期日就的起心肝喺開舖前去排🔥開12:30,12:05去排,前面已有12人…) 🤧最後1點先到我落單,好似未夠2點就拎到嘢食走得🫶🏻Btw喺嗰度排隊,就諗起呢間鋪前身嘅爽爽醉雞都係勁多人排隊🤣🟠由於排隊太耐我唔知我之後仲有冇毅力去排🙃所以一次過買哂當時有嘅5款刈包加1款壓餅(因為大部份口味我都唔係好想試所以只買好似係最出名嗰款😗🟡以下只代表本人立場咋只供參考🥹個人口味嚟講,我覺得最好食係蝦餅刈包🦐 豆角配料好食幾特別!🟢麻醬酒香台灣腸刈包都幾好🔥同平時出去食到嘅台灣腸有啲唔同🤔酒香真係比較多,但係會係甜香而唔係苦澀🙌🏻如果鍾意台灣風味嘅人應該要食呢款!🔵黑蒜菇菇炸刈包🍄係唯一一款炸包,香口,菇好食,不過食幾啖就可能開始會少少膩,建議要配啲清爽嘢飲🙏🏻🟣傳統刈包配柚子醬🔥雖然係五花肉但係唔會覺得好肥膩🙌🏻 咸包但係又有花生碎嘅甜味,不過好食唔係怪怪的😉⚫️本身最期待反而覺得好似最普通嘅菠蘿炸辣雞刈包🍍唔係唔好食嘅不過覺得整體個味道冇乜特別,主要因為炸雞個味比較搶,所以就算菠蘿同埋羽衣甘藍撈蒜味醋,都俾炸雞蓋過咗😮‍💨⚪️
元朗人龍小店🔥(而家中環都有😃

🟠由於排隊太耐我唔知我之後仲有冇毅力去排🙃

🟡以下只代表本人立場咋只供參考🥹

🟢麻醬酒香台灣腸刈包都幾好🔥
同平時出去食到嘅台灣腸有啲唔同🤔
酒香真係比較多,但係會係甜香而唔係苦澀🙌🏻
如果鍾意台灣風味嘅人應該要食呢款!

🔵黑蒜菇菇炸刈包🍄

🟣傳統刈包配柚子醬🔥

⚫️本身最期待反而覺得好似最普通嘅菠蘿炸辣雞刈包🍍

⚪️最後係抹茶忌廉芝士壓餅🍵
唔係好鍾意食芝士嘅人,千祈唔好嗌😂
因為忌廉芝士味超重🙌🏻
首先會感受到濃厚芝士味,之後先再感受到抹茶味🤣
好食嘅不過頭1,2啖已經好夠😮‍💨
因為個餅皮好薄但係個餡好多🤣
鍾意食嘅人會覺得好好食🤣
但係純粹為咗抹茶味嘅人,如果唔係鍾意芝士都要三思一下🙏🏻
Waiting Time
90 Minutes (TakeAway)
Type of Meal
Lunch