最近冰屋開咗幾間新分店,之前都係山長水遠去到港島嗰邊食,仲要好多人排隊。今日咁啱嚟到旺角,順便去下,睇吓會唔會都要排好耐隊。好好彩排隊人數唔多,同埋旺角舖嘅店面闊落好多,所以可以入去餐廳裏面等。同埋價錢好似貴咗,明明記得之前食好似90幾蚊左右。------------- ⇣ 食後感想 ⇣ -------------🎃 Halloween special 萬聖節南瓜味|$130呢個用咗好經典嘅萬聖節配飾,橙色同埋黑色,橙色部份係北海道南瓜糖漿,啡色部份係竹炭糖漿,非常有節日氣氛。南瓜方面係選用咗北海道南瓜,自己第一次食南瓜製嘅甜品,所以都覺得好驚喜。面頭灑咗少少Oreo碎同埋南瓜子。橙黑糖漿底下在唧咗一轉椰子糖漿,聽落用咗好多糖漿一定覺得好甜,但佢完全冇咁嘅感覺,就算平時飲開微糖嘅我都覺得啱啱好,所以唔同味道仲更加有層次。而冰嘅中心有曲奇碎同蜜紅豆,又冇諗過紅豆同南瓜有幾夾喎!🍓Strawberry Special 草莓special味 配北海道牛乳奶凍|$110要同大家講聲,我係一個士多啤梨控。呢一個甜度相對幾南瓜甜好多,不過都係一個接受到嘅甜度。冰上面跌咗一轉士多啤梨牛乳糖漿,食落

萬聖節南瓜味

要同大家講聲,我係一個士多啤梨控。呢一個甜度相對幾南瓜甜好多,不過都係一個接受到嘅甜度。冰上面跌咗一轉士多啤梨牛乳糖漿,食落好似食緊士多啤梨cheese cake,如果台中份量多番啲會更好。然後最頂頂加咗cream同埋新鮮士多啤梨,略嫌士多啤梨少咗啲。中間嘅部份有北海道牛乳奶度,奶凍十分creamy,而且非常滑,如果佢哋單出呢一個甜品應該都好受歡迎。
草莓Special味  配北海道牛乳奶凍

/大家鍾意見嘅話請follow、like & comment,你地嘅支持係我更大嘅動力!/

📍 Shari Shari Kakigori House 氷屋 (旺角)
旺角窩打老道45號賀賢居地下A1號舖

食評只反映餐廳當日及該分店情況!

📸 打卡值 ▪ 💛💛💛💛💛
😋 好味值 ▪ 💛💛💛💛🖤
💸 抵食值 ▪ 💛💛🖤🖤🖤
🤝 回頭值 ▪ 💛💛💛🖤🖤
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$120 (Tea)
萬聖節南瓜味
草莓Special味  配北海道牛乳奶凍