2023-02-24
去開尖沙咀去 K11 Art Mall轉個圈,發現原來Twinkie. Cookies 搬左位去B1,同埋開到28/2呢邊就會結束營業🥺,之後得返朗豪坊☹️。一場黎到更加要試下佢既新產品😋。之前試過佢既抹茶products都好正,今次決定試其他味道🤣。🔅焦糖燉蛋吐司 ($45)吐司🍞好煙韌😋,切開左一半食橫切面好靚😎。拎到返屋企層焦糖仲脆😍,creme brulee唔會好甜,有淡淡既雲呢嗱籽香氣,色香味俱全😚。無熔岩效果但切開咁樣仲方便食😂,好滿足✨。🔅士多啤梨焦糖奶油酥 ($58)酥皮有焦糖做coating所以較甜,幾香脆😚。中間既cream朱古力味好濃郁🍫,士多啤梨唔會好甜,反而微酸就balance到朱古力既味道。不過一個人食太邪惡,建議同朋友share一半😈。💬果然twinkie cookies都係無令我失望🥺,另外金莎同抹茶茉莉花吐司都勁吸引🤤,儲返啲quota遲啲再試過😌。