《Miss Pisces Creations - 尖沙咀》呢間係我自己好私心喜歡既一間蛋糕店,由佢未開正式門店喺觀塘工場果時都已經成日幫襯啦,多數我都係買飲品同cake 多,佢地而家終於都開門市啦☺️仲要喺正尖沙咀漢口道,日後可以成日去啦😙今次買左唔少野番去同屋企人食,見佢地都有做其他pastry 同埋永生花,都幾特別💁🏻‍♀️抹茶鮮奶 每次嚟呢度我都一定買佢嘅抹茶鮮奶,口味濃郁,啱晒唔鍾意喺抹茶鮮奶入邊加咗糖嘅人,可以飲到佢抹茶既原味道👍🏻💁🏻‍♀️特大燕麥無花果曲奇 呢個我媽咪鍾意食,所以今次都買咗一個番去,個曲奇口感煙韌而且好香燕麥味,入面有少少無花果乾帶出返個甜味,一件睇落好大件,但係唔覺唔覺就會一個人食晒成件💁🏻‍♀️招牌松露芝士奶油卷 呢一個松露芝士奶油卷由網店嘅時候我已經好喜歡,口味甜甜地但又好重松露味,有啲似帶少少鹹味嘅肉桂卷,上面嘅奶油芝士好香,食晒成個可以連晚餐都唔使食啦☺️💁🏻‍♀️開心果巴克斯芝士蛋糕 開心果巴克斯係近年先至推出嘅產品,之前我一直都係食佢嘅抹茶巴克斯芝士蛋糕,但係試過開心果呢個之後就以後都淨係叫開心果味🤭之前剩係得原個買冇得散件,而家就算想一個人自私食都冇問
《Miss Pisces Creations - 尖沙咀》

💁🏻‍♀️抹茶鮮奶

💁🏻‍♀️特大燕麥無花果曲奇

💁🏻‍♀️招牌松露芝士奶油卷

💁🏻‍♀️開心果巴克斯芝士蛋糕

開心果巴克斯係近年先至推出嘅產品,之前我一直都係食佢嘅抹茶巴克斯芝士蛋糕,但係試過開心果呢個之後就以後都淨係叫開心果味🤭之前剩係得原個買冇得散件,而家就算想一個人自私食都冇問題啦,佢上面嗰層開心果cream唔太Heavy,配埋杯紅茶就最啱啦😋
2023-08-01
TakeAway