2021-02-19
呢間on the hill coffee bar 最出名就係每日限量嘅deluxe dirty,但係好可惜當日去到已經賣晒🥲據說佢地係用特別嘅方法去隔開奶中最濃郁嘅部分做成的deluxe dirty,奶味會更重,飲落更creamy🧐🧐1️⃣dirty ($42)温度味道層次分明,高甜度,飲到mix埋左啡味較淡,奶味較出🤩但等待時間較長😕只有一個人沖,等左差唔多15分鐘先上2️⃣手沖咖啡 ($65)Ethiopia COE,用手磨磨出嚟嘅手沖,上枱時亦有少量咖啡粉供客人聞香,服務幾齊全,水果香氣,入口藍莓味較重,甜味出,茉莉花茶香氣,值得一試🤩🤩3️⃣Hot black ($35)得北角分店先有期間限定Geisha blend🤩就係我不惜一切都甘遠嚟嘅原因,事關本身geisha貴,做手沖好好飲;呢杯酸度甜度都好高,一入口就已經有明顯嘅花香,balanced flavour,好好飲,喺一杯高質嘅black👍🏻👍🏻
1️⃣dirty ($42)
2️⃣手沖咖啡 ($65)
3️⃣Hot black ($35)