2010-05-31
由二年前第一次開始幫襯iroha, 已經成為了小fans, 由最初只有小數人幫襯, 到今時今日時常爆場, 便知道iroha的食物不會令人失望 我一有時間便會和朋友去吃lunch, 晚餐只試過兩次, 因消費太高不可以成日去 但lunch就不同了, $90元一個lunch set, 有飯有肉有甜品, 確是十分相宜今日又和朋友一同吃lunch, 我點了大碗飯定食, 定食有一碗海鮮飯, 一碟肉(豬牛雞任選一款) 我當然點了牛肉,還要加大的(加大要多付廿元) 還有面豉湯, steam蛋, 前菜, 一份set份量都不少耶朋友一樣點了大碗飯set, 但她要吞拿魚魚蓉飯先說我點的, 海鮮飯上的海鮮, 份量不算多, 但尚算新鮮牛肉雖奄了, 味道也不錯架, steam旦, 一個字, 滑 , 朋友說吞拿魚魚容飯也不錯, 另外我們還點了牛舌, 平時自己最喜愛厚切牛舌,煙煙unun好好味, 今次就點了薄切, 一樣咁好味這裡已是我和朋友相聚的一個好地方, 希望iroha可以一路keep住水準, 不要因多客人而令水準下降~~
朋友一樣點了大碗飯set, 但她要吞拿魚魚蓉飯