2021-02-24 378 views
𝘈𝘸𝘢𝘪𝘵 𝘊𝘢𝘧𝘦 & 𝘚𝘵𝘶𝘥𝘪𝘰 @ 𝘗𝘳𝘪𝘯𝘤𝘦 𝘌𝘥𝘸𝘢𝘳𝘥 - 今日唔駛等多得朋友介紹 最近去左一間位於太子花墟 裝修走純白木系風格嘅咖啡店🌷原來佢地前身係位於尖沙咀 並於2021年改名為「等」選址太子重新開業💚雖然冇去過舊舖 但我覺得新舖空間感都好足夠 而且店主亦嘅細心為大家設置左一個迷你打卡角落🥰我地早一日book左星期六12:00 去到人流唔多 1點就開始多人啦🙌🏻大家可以留意一下喔!•𝘚𝘱𝘢𝘨𝘩𝘦𝘵𝘵𝘪 𝘸𝘪𝘵𝘩 𝘔𝘦𝘯𝘵𝘢𝘪𝘬𝘰 𝘊𝘳𝘢𝘣𝘮𝘦𝘢𝘵 𝘜𝘳𝘤𝘩𝘪𝘯 $108哩個意粉充滿住濃濃嘅日式風味 明太子味道好出 蟹棒亦非常鮮甜 意粉軟硬度啱啱好 但海膽就唔係好新鮮喇 好彩有魚籽搭救 希望可以改善海膽唔夠新鮮嘅問題!•𝘚𝘰𝘧𝘵 𝘚𝘩𝘦𝘭𝘭 𝘊𝘳𝘢𝘣 𝘉𝘶𝘳𝘨𝘦𝘳 𝘸𝘪𝘵𝘩 𝘛𝘢𝘳𝘵𝘢𝘳 𝘴𝘢𝘶𝘤𝘦 $108 (+$20 Fried sweet potato)太耐冇食軟殼蟹 加上唔想次次去cafe都食牛油果 所以就試左哩個burger😽哩個burger有別於坊間嘅漢堡扒漢堡扒 以炸軟殼蟹代替充滿牛臊味嘅漢堡扒 炸粉厚薄適中 咬落香酥可口 口中不斷散發住蟹肉嘅鮮甜滋味

Spaghetti  with  mentaiko  crabmeat  urchin

太耐冇食軟殼蟹 加上唔想次次去cafe都食牛油果 所以就試左哩個burger😽哩個burger有別於坊間嘅漢堡扒漢堡扒 以炸軟殼蟹代替充滿牛臊味嘅漢堡扒 炸粉厚薄適中 咬落香酥可口 口中不斷散發住蟹肉嘅鮮甜滋味 仲好多肉汁😻🙌🏻配合自製塔塔醬同埋微微烘過兩面嘅漢堡包更顯得香濃惹味!

加配嘅蕃薯條香口惹味 配合灑喺表面嘅鹽同香草 更增添燒烤風味😻
Soft  shell  crab  burger  with  tartar  sauce

•𝘚𝘸𝘦𝘦𝘵 𝘗𝘰𝘵𝘢𝘵𝘰 𝘓𝘢𝘵𝘵𝘦 $40
紫薯味道較淡 奶味過重 飲到底先見到少少紫薯溶 但味道依然唔算好出 希望奶同紫薯比例可以調節一下啦🙌🏻
Sweet  Potato  Latte

•𝘍𝘭𝘢𝘵 𝘞𝘩𝘪𝘵𝘦 $38
朋友叫的 佢嘅comment係幾好飲喎!
Flat  white

📍 等 (太子)
太子西洋菜北街159A號恆安大樓地鋪
$167 (Lunch)
Flat  white