2008-04-19
真係從未見過咁無賴既店!!!!事源尋晚朋友收工後來西環搵我,朋友突然間想食日本o野,於是我便提議到此店,突然想起此店有時唔開門的,便到OPENRICE搵佢電話號碼打佢問問先,廢時白行一徜...打到佢有一位女子接電,我亦好肯定她說過"吉利"的,我問她如果而家到有無位,她問我幾位,我便說兩位,隨即她問我幾耐到,我回答說5分鐘,給了她姓氏及電話號碼後,她還說留枱十分鐘.....6-7分鐘後去到,一個長髮女子問我們貴姓及電話號碼後,但竟然說無記錄!!吓!!我剛剛打過電話來wor ....她堅持說無記錄....好無奈咁行出店外,朋友說可能佢\抄錯號碼(因是我朋友去openrice抄的), 由於先前我是用手提電話打來,所以睇番手提電話record....再望望佢門口張紙,唔係噃,電話無錯到wor ,明明係呢個電話仲有通話記錄!!!已經唔係食唔食既問題,心心不忿再入去問問這位女子,她說好早已經full 晒,於是我便給她看看我手提電話record...她望都無望過就說真係無我地資料仲話剛剛無收到電話!!!我便即時再redial番頭先個記錄,但佢電話真係響架wor,最後都係好堅持話無位!! 嘩!!真係好
事源尋晚朋友收工後來西環搵我,朋友突然間想食日本o野,於是我便提議到此店,突然想起此店有時唔開門的,便到OPENRICE搵佢電話號碼打佢問問先,廢時白行一徜...打到佢有一位女子接電,我亦好肯定她說過"吉利"的,我問她如果而家到有無位,她問我幾位,我便說兩位,隨即她問我幾耐到,我回答說5分鐘,給了她姓氏及電話號碼後,她還說留枱十分鐘.....6-7分鐘後去到,一個長髮女子問我們貴姓及電話號碼後,但竟然說無記錄!!吓!!我剛剛打過電話來wor ....她堅持說無記錄....好無奈咁行出店外,朋友說可能佢\抄錯號碼(因是我朋友去openrice抄的), 由於先前我是用手提電話打來,所以睇番手提電話record....再望望佢門口張紙,唔係噃,電話無錯到wor ,明明係呢個電話仲有通話記錄!!!已經唔係食唔食既問題,心心不忿再入去問問這位女子,她說好早已經full 晒,於是我便給她看看我手提電話record...她望都無望過就說真係無我地資料仲話剛剛無收到電話!!!我便即時再redial番頭先個記錄,但佢電話真係響架wor,最後都係好堅持話無位!! 嘩!!真係好鬼嬲!其實我認得聽電話把聲係佢o黎, 但係佢死都唔認無辨法,我覺得佢地d品格好有問題,我懷疑佢可能之前有人留咗位無準時到,但我地o黎之前個客到咗就比咗人!!雖然我唔肯定係唔係咁既原因,但係就好肯定頭先打電話來聽電話既係此女子!!!如果有朋友尋晚有去過此店請幫幫手做個證明,此店不是太大的,應該有可能聽到佢接我個電話,我是大約9點幾打去的!!!!
P.S. 如果真的如佢所講無收到我電話, 咁真係要有好多個巧合先有咁既情形發生:
‘一定係有一間又係名叫“吉利”同埋有一個同佢把聲差唔多一樣加上相同既電話號碼再加上通常同人講留位10分鐘’, 相信要有齊以上巧合先會咁,如果唔係就一定係佢店舖有鬼!!!!!