2017-11-06 135 views
為左慶祝Happy Friday,決定要食餐返好野慰勞下自己!今晚黎左黃大仙呢個商場,呢到有好多出色既食肆,而見到呢間鋪入面都幾多人,就決定向日本野食衝衝衝!!餐廳環境尚算OK,雖然唔係好寬敞,但空間都足夠,而重點係menu好多唔同類型既野食呀!先上一個刺身先甜蝦好大隻非常鮮甜,帶子都唔錯感覺好新鮮,而三文魚亦切得好厚跟住要介紹呢個火炙黑松露三點壽司!師傳落黑松露落得好大方!未食都已經聞到香味喇!而其實呢個都幾抵食,因為中間個件壽司係鵝肝黎架一件剛剛好!!和牛壽司夠晒高級口感好軟,有入口即溶既感覺,食完個下好唔捨得呀呢到既食物都非常唔錯,如果要講比較失望既,就只係呢個燒茄子,雖然好多蒜蓉,但感覺都唔係好夠味,而且有啲太多油,算係比較普通既作品最後要介紹埋呢杯自家制梅酒,好適合女生因為甜感較重,入面粒梅仲要好大粒,好似我咁中意既話記得要食埋呀!
3點刺身盛C
先上一個刺身
火炙黑松露3點
一件剛剛好!!
火炙宮崎和牛壽司
和牛壽司夠晒高級
口感好軟,有入口即溶既感覺,食完個下好唔捨得呀
金蒜燒日本米茄子
自家制梅酒