2021-01-14 76 views
以前去大陸做嘢,總有機會食酸菜魚,但而家已經無再去,加上疫情,直頭出街食都少咗。 但不得不佩服香港人,靈活多變,晚市禁堂食要轉外賣之餘,連酸菜魚都可搞外賣,仲要好企理。因為實在太耐無食,忍唔住要買黎食下。外賣包得十分企理,一份湯,一份料再加一份魚肉。另我再叫咗一份牙籤牛肉返到屋企急不及待整黎食,我就好簡單咁轉落個鍋道滾住黎食,正到飛起因為本身佢分開咗包,啲料放入去係十分整齊,同堂食一模一樣,仲可安坐家中睇住電視食添。我叫咗二人份量,啲料多到不得了因為佢魚肉分開咗包,返到黎啱啱好,無話浸到過熟或散哂,仲好滑好鮮甜份量仲幾多下。值得一提嘅係個牙籤牛肉,當餐前小食及送啤酒一流。佢係類似零食五香牛肉粒果啲味,但變成新鮮牛肉,又冧又野味十分推介

因為實在太耐無食,忍唔住要買黎食下。

我叫咗二人份量,啲料多到不得了

份量仲幾多下。

十分推介
2021-01-13
TakeAway
$150 (Dinner)
  • 牙籤牛肉