前兩日帶父母來銅鑼灣食和牛放題,呢間「牛川」之前食過覺得好正,今次帶埋父母嚟食果然冇令我失望~今次4人同行送龍蝦刺身拼盤,成隻刺身船咁上嚟真係超豪華,🦞龍蝦刺身原隻上,晶瑩剔透,仲配上左金箔同蟹子特別矜貴,味道爽口鮮甜😍~刺身船仲有其他刺身,包括三文魚,帶子,吞拿魚,赤蝦,希靈魚…全部都可以encore~刺身整體新鮮,厚身肥美,鮮甜可口款式又多~海鮮拼盤:好豐富,有日本生蠔,甲羅燒,牛油虎蝦,扇貝,魷魚~🦪日本生蠔好creamy飽滿,入口海水鮮味濃郁;甲羅燒你蟹膏加咗蛋黃撈埋蟹肉,鮮甜濃郁;🦐牛油虎蝦好大隻,口感爽口彈牙,加上牛油好香好惹火 🔥 ; 扇貝厚身大粒又鮮甜,扇貝裙邊好爽脆;🦑魷魚好大塊好爽口~ 和牛拼盤:擺碟超級靚,有唔同部位A4-A5嘅黑毛和牛,放晒名牌俾你睇,咁就可以知道自己最鍾意食邊一款~和牛顏色鮮嫩,油花又靚,牛肉味香濃,口感軟熟,入口充滿油香,全部都係任食🤩~和牛沙律:沙律菜加埋和牛一齊食可以減少左肉嘅油膩感,沙律菜爽脆清新又開胃,可以清新下口腔再大戰~燒牛肉他他:燒生牛肉配上洋蔥,香蔥,黑松露醬同酸醋好開胃清新,又能帶出牛肉嘅鮮味~另外仲有好多食物不能盡錄,例如

龍蝦刺身

和牛沙律:
和牛沙律

燒牛肉他他:
燒牛肉他他

另外仲有好多食物不能盡錄,例如厚切牛舌牛味香濃,好爽脆juicy;🍍燒菠蘿酸酸甜甜,多汁juicy超開胃~😋;🍣三文魚子壽司三文魚子滿到瀉,卜卜脆的三文魚子咬開爆出香濃海水味~
燒菠蘿

龍蝦刺身