2023-05-07
其實肚腩仔好少會俾咁差,一嚟好少會特登試伏,二嚟如果食得出廚師、餐廳有用心去煮的話,都會想俾啲鼓勵,俾啲動力對方去進步🫶🏻但今次真係好失望。。。🍽️大城招牌船麵 $98好難得會有道菜係每個item都🤢影相想夾起個麵,一提起就斷,之後咬落果然係淋到爛😣唔單止牛肉同豬肉片,連豬潤都食到係嚴重overcook,硬身到柴柴哋,好似煮咗幾日幾夜咁🤧肉丸口感鬆散、極少肉味,食完都唔知食緊咩😵💫最離譜係連芽菜都煮到完全唔爽口,淋到好似炆冬瓜咁,入口即溶🙄不過如果走晒肉片同豬潤,都幾適合無咩牙力嘅老人家食🫡🫡另外炸豬皮任夾,就算啲餸唔啱食,都可以有其他選擇,而且都脆身👻🍽️香辣乾炒海鮮河粉 $88河粉幾黏糯,尼個質感食落唔錯👍🏻炒落都幾惹味,辣度好夠,如果覺得太辣,可以點吓個酸汁中和返😌可惜河粉同海鮮嘅分量比較少,蝦得一舊細嘅而且梅梅哋🤦🏻♂️菇、粟米條、椒、豆角等蔬菜嘅分量就有好多,非常健康😅🥤泰式奶茶 $28超級甜,甜到飲落喉嚨有啲唔舒服😣之後我哋自己加3分之1水溝淡返,發現味道都ok。大家如果想試的話建議嗌少甜。味道😋 2/10性價比💰1/10環境🔎 6/10服務🫶🏻 5/10打卡指數📸 3/10
🍽️大城招牌船麵 $98
🍽️香辣乾炒海鮮河粉 $88