2019-12-12 39 views
住喺西環附近都唔知原來喺smithfield walk 下面,開咗一間新嘅台式飲品舖。一睇就知佢係一間要被懲罰嘅店舖, 所以今日我都嚟狠狠地懲罰佢。 入到去已經見到有好多人喺度買嘢飲, 不過好嘢係唔怕要等嘅。 看完menu, 見到佢有一個新推出嘅宇治抹茶燕麥厚奶,就忍唔住點咗。 另外亦都幫朋友點咗佢出名嘅烏龍奶茶配芋泥。兩杯都唔算貴,宇治抹茶燕麥厚奶$32,烏龍奶茶配芋泥$31, 好抵飲。佢嘅宇治抹茶,抹茶味好香濃,配埋4.3牛奶, 成個好好飲, 而且佢係 配埋燕麥感覺味道, 濃得嚟又有口感, 比起食珍珠或紅豆都健康, 基本上如果係細食嘅女士,飲完呢杯嘢都可以當代餐唔使食飯。至於佢嘅烏龍奶茶配芋泥,不得不讚佢嘅芋泥係即打 ,又甜又香濃,個人好鍾意芋頭味, 而且佢個烏龍茶底好香,沖嘅奶茶好好飲 ,我個人亦都好欣賞。最後我真係要讚一讚, 幫我落單嘅嗰位姐姐, 生得又靚又溫柔 ,落單嘅時候又介紹埋飲品 最適合嘅甜度同冰度畀我 ,對於我呢啲有選擇困難症嘅人,簡直係一個福音。大家都一齊嚟懲罰下呢間舖頭啦!!!

兩杯都唔算貴,宇治抹茶燕麥厚奶$32,
烏龍奶茶配芋泥$31, 好抵飲。

大家都一齊嚟懲罰下呢間舖頭啦!!!