2022-01-31
禁左晚市堂食之後少左出街食好西,不過間中滿足下口腹之慾係調劑生活既好方法,所以趁住新年同女朋友去試下點心放題點一龍既點心放題係坊間並唔算平,不過考慮到佢單點既價格都唔平,所以相比之下就覺得值得一試既然係放題,自然每樣野都想試下,不過一D飽肚既選擇就當然要避開,佢款式並唔算多,但每樣叫一籠絕對夠食飽,太多反而會搞到有選擇困難除左送既鮑魚酥係整定所以凍左之外,其他野全部都係熱辣辣,炸春卷脆卜卜,唔係一般酒樓果D貨色,燒賣,小籠包好味,不過只係一般水準,相比之下我會推薦蝦餃,唯一一款叫左兩籠,蝦肉爽口彈牙有蝦味而且足料,有 quota的話不妨叫多幾籠雪影叉燒包亦都係非常推薦,唔多點心店有賣,而且即叫即做,要吹凍先入到口既叉燒包你話有邊間做到,不過包類太飽肚所以每人一個或者半個試下味就好了梨子咸水角得個樣 only,味道同一般既冇分別,可以唔叫,花枝餅同鍋貼好味,又係即叫即煎,冇得輸魚肚棉花雞都係推薦菜式,非常入味,份量唔多,到最後可以叫甜品or粥收尾,試左個皮蛋瘦肉粥,冇加味精,清清地食完個人好舒服,冇左食點心既油膩感總括呢一餐算係相當滿意,人均 200有呢個環境同質素,我覺得已經冇咩可以挑
總括呢一餐算係相當滿意,人均 200有呢個環境同質素,我覺得已經冇咩可以挑剔,如果大家比較大食的話應該會更加抵食,不過一般食量都唔難回本