2019-08-11
21/7/2019 @灣仔 波士頓餐廳行完書展去附近搵間餐廳食飯, 喺附近返工的表哥提議去食波士頓餐廳, 雖然地下好多人等位,但等咗三四個字就有位~今日淨係得鐵板餐供應, 餐廳主要在二樓,面積很大有很多位, 一入門口就聞到鐵板餐的香味!雖然人超級多但上菜的速度和服務員的速度 也是相當之快!餐湯配餐包, 餐包都熱辣辣好鬆軟羅宋湯好足蕃茄味!而且蔬菜都好多!表面亦冇好油獲仔牛柳, 本身鐵板配薯菜的, 如果食量比較大的人可以選配飯或意粉侍應會在你面前為你淋上黑椒汁或蒜蓉汁或燒汁, 鐵板真的很夠熱,淋上汁的時候汁都彈到整張紙巾也是?而且沙沙聲很過癮, 重拾以前吃鐵板餐的感覺鑊仔牛柳好厚實而且好腍生食落有牛味, 我要四成熟,入面有些少血水,十分嫩滑。 可能唔係來自同一嚿牛柳,入面有幾粒比較韌和難切開, 淨係食曬成個鐵板都已經非常之飽
雖然人超級多但上菜的速度和服務員的速度 也是相當之快!
餐湯配餐包, 餐包都熱辣辣好鬆軟
羅宋湯好足蕃茄味!而且蔬菜都好多!表面亦冇好油