話說小妹同朋友早排終於試咗由泰國廚師主理既新派泰國菜,估唔到佢地d出品仲要比我地想像中高質😍我地食左:👉🏻✨每日手打炸蝦餅✨呢個蝦餅厚身彈牙,質感比較紮實,蝦味都幾重!✨椰子雞茸羹(碗)✨其實我本身好飲唔慣呢種泰式湯羮,只係為咗遷就朋友口味先叫梨試下。但估唔到最尾將佢清晒個個竟然系我🤣因為佢除左擁有好重既椰香同雞湯既濃郁鮮香之外,酸度冇我之前系第二度飲過既泰式椰子雞咁重,口味比較接近港式!😆加上入面既雞蓉超級多,質感比較濃稠,飲落好似椰香版既忌廉雞湯咁,超正丫❣️❣️✨泰式香草烤鮮魚 ✨呢條泰式烤魚好大條😍皮脆肉嫰,兼有陣獨特既香茅香,就咁食已經味道唔錯;佢仲另外配左三個充滿泰式風情既醬,分別系泰式海鮮醬、泰式酸甜醬同泰式紅醬,-次過就可以食到哂四種唔同口味,對我呢啲選擇困難嘅人士真係好友好🤩✨泰式蟹肉奄列配是拉差辣椒醬✨呢份蟹肉奄列個蛋超滑,入面d蟹肉又多又鮮甜,又系就咁食已經夠出色‼️點埋個靈魂惹味是拉差辣椒醬仲更加正添‼️✨椰香濃湯喇沙✨帶有濃厚椰香既濃湯喇沙配菜豐富,有魚片、雞蛋、鮮蝦同豆卜;麵條彈牙,湯頭少辣兼帶有鮮美蝦味❣️絕對值得-試!✨芒果椰子拿鐵✨68呢杯拿鐵雖然香濃好飲,但佢

我地食左:👉🏻

✨每日手打炸蝦餅✨

呢個蝦餅厚身彈牙,質感比較紮實,蝦味都幾重!

✨椰子雞茸羹(碗)✨

✨泰式香草烤鮮魚 ✨

✨泰式蟹肉奄列配是拉差辣椒醬✨

✨椰香濃湯喇沙✨

✨芒果椰子拿鐵✨68

呢杯拿鐵雖然香濃好飲,但佢比較似-杯芒果椰汁,冇拿鐵味🤣

✨話梅檸檬青檸梳打✨$58

酸酸甜甜又唔太甜既話梅檸檬青檸梳打味道清爽又夠氣,好小清新👍🏻

🌴Sawadee Chef

📍大角咀海庭道18號奥海城2期地下G21-623,