2017-03-01
有晚九點幾睇完戲就同朋友去附近搵下有咩餐廳食,朋友話未食過茶木,就同佢試下一去到店員就提我地last order時間,所以我地就睇完menu快快手落order喇我想食湯粉,所以就點左豬軟骨呢個麵真係好好食,個麵質滑嘟嘟好彈牙,同平時其他台式牛肉麵唔同,我最鍾意呢種質地既麵而且豬軟骨夠淋,唔錯個湯又好香,一上枱聞到已經流哂口水,但係飲左啖就覺得過咸,同埋之後好口渴朋友就點左個手作意粉,但我冇影到相,佢覺得個意粉過淋,唔係好岩佢胃口,但我冇試過就唔亂評價,而我睇個意粉賣相我覺得係唔錯既 另外呢位初試茶木既朋友都點左個芒果多士磚一齊share,但本身我地食左個粉已經半飽,而個多士磚實在太大份又有雪糕個啲搞到好濟,我地差唔多連半個都食唔到而飲品方面,我朋友點左珍珠奶茶,而我就想試新野,點左薰衣草珍珠奶茶,但薰衣草味講真有啲奇怪,我覺得原本簡簡單單既珍珠奶茶已經好好喇
一去到店員就提我地last order時間,所以我地就睇完menu快快手落order喇 我想食湯粉,所以就點左豬軟骨呢個麵真係好好食,個麵質滑嘟嘟好彈牙,同平時其他台式牛肉麵唔同,我最鍾意呢種質地既麵而且豬軟骨夠淋,唔錯個湯又好香,一上枱聞到已經流哂口水,但係飲左啖就覺得過咸,同埋之後好口渴