2023-06-16
炎炎夏日,真係無咩胃口。經過見到超吸引嘅日本丼飯餐牌就自自然然走入餐廳。其實好多年前在九龍灣Mega Box都食過,原來旺角都有分店。餐廳內樓底好高,座位都唔會太迫。我哋今次分別Order 咗三個不同嘅丼飯。滿足唔同人嘅要求同口味。🍚爆盛慢燒牛肉丼🥩🧀據知是每日限量發售嘅,賣相好特別,堆積如山嘅慢燒牛肉薄片好有咬口,燒牛肉切到超薄加上自家製燒汁、山葵忌廉汁,再加上半熟的流心蛋,真係好好食。🍚制覇!鵝肝海鮮盛丼厚厚的鵝肝煎香擺在佈熟帆立貝嘅飯上,再加上流心蛋、海膽、魚子及黑魚子。真係無論賣相同味道都冇得輸。帆立貝好新鮮,加上鵝肝嘅香混合其他食材,味道好出奇地好。🍚燒鰻魚盛丼鰻魚份量好多,夠肥美又冇乜骨,燒得好香好好味!其實好多款都好想試,每碗都有一種好「澎湃」的感覺🤣令人食完大滿足❣️
🍚爆盛慢燒牛肉丼🥩🧀
🍚燒鰻魚盛丼
鰻魚份量好多,夠肥美又冇乜骨,燒得好香好好味!