2022-10-31
1987 views
#金城小廚 有跟開我既朋友都會留意到,我係極少係新界區出現,今日終於機會來了,飛雲😀 今早去大圍整野,事前已經搵咗想試邊間。點知,人算不如天算,去到店鋪原來冇開😓 網上資料果然不能盡信,於是轉到依間試吓。門口餐牌見到 #乾炒牛河 ,$52,梗係入去試啦。坐低阿姐問我飲乜茶🤔 唔係茶餐廳咩?原來係一間食點心為主既鋪😅 唔係唔啱食,只係唔知叫幾多先夠。最後都係叫返牛河,冇叫點心。牛河附送一碟辣醬,醒目👍 都夠晒辣,不過牛河雖然見煙,但食落咀唔覺好熱,而且牛肉唔算多,切得比較細。河粉係幼身,色水夠,味道尚可。牛肉味一般,配菜洋蔥直頭冇乜爆如生蔥,辛辣味重。整體算係一般,加埋$7茶錢,埋單$59。可以讚吓整體服務態度幾好,好多相熟茶客幫襯幾有親切感。建議可以擺幾個餐牌係張枱度,等我地依類新客知道間鋪有乜食,價錢係幾多。金城小廚大圍海福花園商場地下33號舖@foodiehck2022 #港飲港食平靚正 #大圍 #午餐
整體算係一般,加埋$7茶錢,埋單$59。
金城小廚
大圍海福花園商場地下33號舖