(Non-member)
本人在中環返工,聽同事話成日去@Rex 食 lunch, 今日終於有機會試。好彩男朋友幫我一早訂位。眼見成點幾鐘都仲要等位。咁多人,係味咁好食呀.... 可能人太多,server都招呼唔切,不過好快就有人送上menu。set lunch選擇都算幾多,有成十幾樣 main course 揀。男明友提議叫mushroom soup 和 smoked salmon 沙律一齊 share. 個湯好重菇味,不似其他的磨菇湯多cream無菇味。 但不夠鹹,如果鹹少少就perfect..正!而沙律就一般,沙律汁不夠酸,但煙三文魚就好食。主菜叫咗個鴨胸和蝦天使麵,有驚喜!鴨胸煮得好嫩又無乜血水,初初都驚"好鞋" ...配以好似蜜糖橙汁的醬。好似食燒鴨點甜酸醬咁。天使麵的蝦味好重,都幾彈牙。完來加十蚊就有甜品,甜品狂的我當然一定要試。是日甜品是coffee panna cotta. 不錯!以咁嘅價錢來講,是一個很好的選擇。下次要試試晚餐的menu。
本人在中環返工,聽同事話成日去@Rex 食 lunch

,但煙三文魚就好食。

主菜叫咗個鴨胸和蝦天使麵,有驚喜!
鴨胸煮得好嫩又無乜血水,初初都驚"好鞋" ...配以好似蜜糖橙汁的醬。好似食燒鴨點甜酸醬咁。天使麵的蝦味好重,都幾彈牙。完來加十蚊就有甜品甜品狂的我當然一定要試。是日甜品是coffee panna cotta. 不錯!以咁嘅價錢來講,是一個很好的選擇。下次要試試晚餐的menu。
2011-04-20
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
  • 磨菇湯
  • 鴨胸