2020-09-18
見到咁多好評💛有日過銅鑼灣特登去試下。希雲街有好多特式小店選擇,萬一食唔到都可以食其他~行緊去果陣馬路邊都有一間食poke bowl既!(唔好去錯阿)果間鋪頭細啲同埋似係外國人開既。大概兩點幾去到過左飯點,門口貼左張紙話是日三文魚已經售罄。鋪頭唔算大,可以坐高bar枱或者四人枱,大概容納到廿幾人。填好左食咩自己去counter比錢,餐具同水都係自己拎。廢事諗揀左tuna poke bowl($88), 如果想自選貴多$10。但個底都要自己揀,因為唔想食咁多飯所以揀左珍珠糙飯+沙律菜。由於係即叫即整,都要等一陣不過都好快。材料係有吞拿魚,紫洋蔥,蟹籽,鰹魚醬油,糙飯,沙律菜。not to be offended, 魚有魚味,菜有菜味,係新鮮同健康嘅食材,但就唔係話好特別,畢竟只係mix and match, 無任何烹調技巧。所以以依個價錢黎計,我覺得貴左啲😿。份量都夠飽的。支持主要因為小店嘅誠意同支持香港人
希雲街有好多特式小店選擇,萬一食唔到都可以食其他~
由於係即叫即整,都要等一陣不過都好快。
材料係有吞拿魚,紫洋蔥,蟹籽,鰹魚醬油,糙飯,沙律菜。
支持主要因為小店嘅誠意同支持香港人