2022-07-15
Savory Bowls $200🦐Spicy seafood bowl材料種類都幾多 有炒蝦 魷魚 通菜 乾蔥 煎蛋 椰子飯最出色係個蝦 大隻又厚肉 非常鮮味太陽蛋蛋黃煎至半熟 表面撒滿辣椒粉 唔會太單調白飯份量都好多 浸泡著椰子油 好香口唔會過份軟爛🥗Seafood salad呢款沙律係凍嘅 有大量切咗粒嘅四季豆 烤椰子 醃蘿蔔四季豆無咩味道不過好爽脆 醃蘿蔔唔似平時食到嘅雖然有酸味但唔會太誇張太辣喉嚨海鮮有啲切成細粒嘅章魚☕️Iced mocha咖啡比例比朱古力多咖啡豆甘但唔苦重點係會帶少少酒發酵咗嘅味道層次豐富而且都好似無飲過呢種感覺🌶Laded Seafood Salad $110呢款絕對係呢次餐點裏面最出色嘅!材料同樣好豐富 有粉絲 魷魚 蝦 花生碎 烤五花肉 炸蒜 蔥 芫荽唔好睇個碟唔太大 其實每樣份量都好足 魷魚切成一卷一卷好厚身 同蝦一樣都非常鮮味🧡醬汁就由薄荷 辣椒 青檸混合而成 味道辣中帶酸 辣度都頗高 同譚仔中辣差唔多 食到最後都有啲飆汗xD———————————————————————細心位係餐牌基本上已經列明哂菜式有嘅材料 食客就可以清楚知道自己會食到咩 而且
🦐Spicy seafood bowl
咖啡比例比朱古力多
咖啡豆甘但唔苦
重點係會帶少少酒發酵咗嘅味道
層次豐富而且都好似無飲過呢種感覺
呢款絕對係呢次餐點裏面最出色嘅!
唔好睇個碟唔太大 其實每樣份量都好足
魷魚切成一卷一卷好厚身 同蝦一樣都非常鮮味🧡
細心位係餐牌基本上已經列明哂菜式有嘅材料 食客就可以清楚知道自己會食到咩 而且可以避免叫嘅時候估估下👍