見開咗一排都咁多人買,大陸又開咗咁多分店,就諗住試下。我見附近都有人食佢個雪糕,就買咗草莓味雪王大聖代,咁我不嬲都唔會打卡,唔影相就咁食,本身都冇諗住寫食評,但食完之後覺得唔寫對唔住自己。佢個草莓味雪王大聖代就好似m記嘅士多啤梨新地,都係士多啤梨醬+雪糕,但就大杯過m記,蜜雪冰城嘅士多啤梨醬比m記嘅冇咁甜,味道好過m記少少,但蜜雪冰城個雪糕係冇咩味,我好努力好認真咁品嘗,先食到少少牛奶味,連甜味都唔多,我大為震驚,但因為我知蜜雪冰城除咗雪糕之外,仲主打飲品,心諗可能只係雪糕垃圾,所以決定俾多次機會佢,試埋個飲品,就買咗都幾多人買嘅蜜桃四季春(正常糖同冰),我未飲之前諗住會有蜜桃味嘅糖漿,同埋見個底有啲桃肉粒同椰果,所以頭個幾啖枝飲管唔插到落底,只飲佢個茶底,飲落去冇茶香,茶味極淡,只係飲得出自己係飲緊茶,仲諗住會有蜜桃味糖漿係底,就將枝飲管插到落底諗住試下個糖漿,飲到啲椰果+桃肉粒+茶,椰果正常,桃肉粒雖然有啲桃味但係明顯浸過糖水,死甜,啲茶係0桃味0甜味,成杯野竟然連蜜桃味糖漿都冇,椰果同桃肉粒又少,雖然唔係話難飲到唔入得口,但同樣價錢係7仔求其買枝樽裝野飲都好飲過佢,完全係垃圾。
蜜桃四季春
2024-03-05
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)