2021-11-20 805 views
之前有朋友推薦過呢間芽莊越式料理,今次就一於去試下😙餐牌選擇有好多,前菜、米紙卷、小食、湯粉、撈檬、咖喱、甜品乜都有,不過價錢就偏貴。因為佢價錢偏貴,所以我對佢既期待都高啲,但係食完之後就覺得比較普通,冇乜驚喜。唔係話佢唔好食,佢係好食既,不過個人覺得未值得呢個價,加埋一要九十幾蚊一碗粉,又唔係好食過出面果啲好多😕1⃣️西貢牙車快($98) 有手撕雞、椰菜絲、花生、蘿蔔絲、洋蔥,個底用左塊好大塊既米餅盛住啲沙律🤩食落好清爽,椰菜絲同手撕雞份量都好多,加埋魚露酸酸甜甜既味道,好開胃!米餅夠脆,同啲沙律一齊食又係另一番滋味🤤成餐我最鍾意就係佢呢個沙律🥗份量又夠而且整得幾好食!  2⃣️芝麻蝦多士($88)呢個蝦多士都好好食!個底既多士搽上牛油烘香,呈金黃色😍面頭灑滿芝麻粒,食落蝦肉好厚!再有配埋千島醬可以點黎食。呢個蝦多士算係我食過數一數二好食既!  3⃣️西貢咖喱牛腩($128)(白飯+$18)牛腩大大塊,夠厚又啖啖肉👍不過咖喱偏稀身,而且唔算好香,食落普通。不過啲肉係幾大舊幾好食既。  4⃣️順化牛肉檬($90)辣辣地,不過湯底冇乜牛骨香。配料有牛展、燻蹄、扎肉,味道係唔錯既但係略顯湯底唔夠香甜。

1⃣️西貢牙車快($98)

西貢牙車快

2⃣️芝麻蝦多士($88)
芝麻蝦多士

3⃣️西貢咖喱牛腩($128)(白飯+$18)
西貢咖喱牛腩
西貢咖喱牛腩

4⃣️順化牛肉檬($90)
順化牛肉檬

5⃣️河內蕃茄蟹檬($90)
河內蕃茄蟹檬
有蟹肉、蕃茄、鮮蝦丸、豬肉,湯底係海鮮湯。配料算係多元化,但係湯底唔夠鮮味🤔食落冇望落咁香濃,比較普通。
西貢牙車快