2023-04-22
成日都聽到人講👂🏻屯門必食既一定有🇻🇳越南法包🥖份依間係朋友推介,佢之前係舊舖成日食🥡餐廳休店左一排,最近搬左去虹橋重新開店🎊諗諗我都好耐冇食過越南野🤔見佢價錢又唔貴,咪又試下囉🥢~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ▪️一人餐 ($85)👉🏻𝟏款主食(可揀 法包 / 檬粉 / 飯) • 小食拼盤(𝟒件) • 汽水𝟏罐(*主食[𝐁𝟏𝟎] & [𝐑𝟓] 需另加+$10).▫️主食 越式香茅牛肉撈檬牛肉唔會得肥膏,又唔會碎濕濕🐃檬粉煙韌有彈性🍜唔會過淋痴埋一𝐏𝐚𝐭🤍個撈檬汁魚露味較重🐠.▫️小食拼盤 :米網春卷 • 扎肉 • 魚露燒雞翼 • 蔗蝦𝟒件都唔同款,乜都試到👏🏻最鍾意米網春卷🫔,外層夠鬆脆✨.▪ 越式蜜糖烤豬肉法包 ($46)法包即叫即焗🔥所以食落唔會硬,係外脆內軟💫蜜糖烤豬肉餡料好特別🍯係好似豬肉丸咁,有𝟒大粒🐷仲有生菜🥬 • 青瓜🥒 • 𝟐色蘿蔔絲🥕 • 芫荽🌱.......▪焦糖布丁 ($18)夠晒滑滑🍮.~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• 🔺𝐃𝐞𝐥𝐢𝐯𝐞𝐫𝐨𝐨 • 𝐎𝐩𝐞𝐧𝐫𝐢𝐜𝐞 • 𝐎𝐝𝐝
依間係朋友推介,佢之前係舊舖成日食🥡
餐廳休店左一排,最近搬左去虹橋重新開店🎊
諗諗我都好耐冇食過越南野🤔
見佢價錢又唔貴,咪又試下囉🥢
▪️一人餐 ($85)
(*主食[𝐁𝟏𝟎] & [𝐑𝟓] 需另加+$10)
▫️主食 [B9] 越式香茅牛肉撈檬
牛肉唔會得肥膏,又唔會碎濕濕🐃
檬粉煙韌有彈性🍜唔會過淋痴埋一𝐏𝐚𝐭🤍
個撈檬汁魚露味較重🐠
𝟒件都唔同款,乜都試到👏🏻
最鍾意米網春卷🫔,外層夠鬆脆✨
▪[A6] 越式蜜糖烤豬肉法包 ($46)
法包即叫即焗🔥
所以食落唔會硬,係外脆內軟💫
蜜糖烤豬肉餡料好特別🍯
係好似豬肉丸咁,有𝟒大粒🐷
▪焦糖布丁 ($18)
夠晒滑滑🍮
🔺𝐃𝐞𝐥𝐢𝐯𝐞𝐫𝐨𝐨 • 𝐎𝐩𝐞𝐧𝐫𝐢𝐜𝐞 • 𝐎𝐝𝐝𝐥𝐞🛵外賣平台都有得嗌🥡
🔺學生👩🏻🎓(著校服 / 有學生証)惠顧會送紙包飲品🧃
🔺店內有好多貓貓裝飾 • 佈置🐱