2019-06-06 183 views
為慶祝朋友升職,朋友推介大圍 風車,所以訂左枱好好甘慶祝下。我地都掛住傾計,都唔知食咩好,店員好貼心,推薦2人餐,岩曬我地尼d無所謂。 而且個2人晚餐,齊曬西餐既菜式,價錢又好合理,講下有咩食先:頭盤-「意式田園沙律配煙燻鴨胸」估唔到有好多片煙燻鴨胸,2個人食岩岩好,唔洗爭。沙律菜好多,而且酸度剛好,好開胃。湯-「紅湯」唔好以為係普通紅湯,飲落係有蕃茄蓉。「龍蝦湯」本身怕龍蝦湯會有腥腥地既味,但係飲完無覺得腥,而且發現個湯有龍蝦肉。如果愛濃湯既,建議飲龍蝦湯,因為味道偏濃。主菜-「紐西蘭肉眼扒配焦糖菠蘿」塊菠蘿好大塊,本身唔太鐘意食菠蘿,怕太酸,結果朋友話好好食好甜,粗粗地試左,真係好甜,而且菠蘿表面加埋焦糖燒過,所以食落表面係脆脆既。肉眼扒我地叫左7成熟,熟度剛好,而且大小剛好,配埋個燒汁,成件事好完滿。「波士頓龍蝦意大利粉」嘩嘩!係原隻開邊龍蝦,仲要用芝士焗嫁,好邪惡啊,但好好味,肉質彈牙。意粉係炒意,食落唔覺膩,配埋芝士龍蝦岩岩好。甜品-「朱古力蛋糕」份量剛剛好,本身怕好甜好膩,甜度岩岩好,而且中間有慕斯,中和番,整體唔錯。

頭盤-「意式田園沙律配煙燻鴨胸」
意式田園沙律配煙燻鴨胸

湯-
「紅湯」
唔好以為係普通紅湯,飲落係有蕃茄蓉。
紅湯

「龍蝦湯」
龍蝦湯

主菜-
「紐西蘭肉眼扒配焦糖菠蘿」
紐西蘭肉眼扒配焦糖菠蘿

「波士頓龍蝦意大利粉」

甜品-
「朱古力蛋糕」