2023-02-10
話說聽中環間何蘭正開左好耐未上過去🫠咁岩有朋友係度做❤️又係咖啡師又識調酒就好彩地請左我地飲野🤣何蘭正大家都知價位都唔係平但食完我就覺得個價都襯得起啲野食😂😂🤣我叫果碟係一碟港式炒河粉但佢上邊有黑毛豬火腿加忌廉汁,平時我個人好怕啲意粉汁好膩好滯,但呢碟炒河炒完全唔會膩!我對面果位靚女叫左豬似burger 佢啲料好足,豬扒有成寸厚🫣 味道都好食👍100分我會俾85分飲品方面我地各自叫了matcha and Hojicha latte ❤️茶味好濃郁 同我去日本飲matcha好似,不會太苦仲有點甘,仲有最讚係佢啲奶都係唔唔膩🤣 問返原來啲茶葉都係來自宇治同日本😆😂(有圖為證,右劃第4張)最後真多謝 廚房特登沖左杯特製的橙味咖啡cocktail 佢知我地唔飲太濃😂俾左啲橙的甘甜味😂👏🏻 杯野有橙甜味之餘有凍咖啡味再加少少酒味成杯野好易入口😂👌😆
未上過去🫠
咁岩有朋友係度做❤️