2015-01-18 534 views
依次係第二嚟吉豚屋,之前食完有時都幾掛住佢,因為我鐘意佢間舖各樣細節及燈光都有令我置身日本地道連鎖店的感覺,同埋佢有人流之余又唔駛等!今次點了"滑蛋吉列三重奏"$65+"野菜豚肉湯"$9+"吉列豚柳泡菜煱烏冬"$69+"柑桔熱檸水"$6,等了一會首先到嘅係三重奏+豚肉湯,我叫嘅原因係因為貪心,因為有滑蛋汁丶炸蝦丶炸豬扒同炸免治豬肉,簡直係可滿足人乜都想食少少嘅感覺,我第一口係飲豚肉湯,因為天氣涼,飲第一口非常暖身,而佢材料又多,仲要只係$9絕對係唔錯,之後就開始食個飯,整個飯個賣相幾靚,一啲都唔hea,炸蝦一啲都唔細,食得出蝦係新鮮炸同蝦肉亦好食,之後到豬扒,豬扒厚得嚟裡面仲好有肉汁,比起我之前響丼x屋食$128個豬扒飯好食好多好多,最後到免治豬柳都係可以的,但冇之前兩様冇咁突出,蛋汁亦非常足夠令我可把整個飯K.O曬!第二様豬柳泡菜鍋,個鍋都幾大烏冬都幾多,紅紅嘅泡菜湯,夠熱又有啲辣冬天食感覺好正,炸豬柳比豬扒薄同乾少少,最後不可不捉一下杯$6嘅柑桔檸水亦非常好飲,以兩個人食只係$164嘅價銭同得到既美味,絕對不比最出名嗰間差多少!
泡菜烏冬
吉列炸豬柳
"吉列豚柳泡菜煱烏冬"$69
"野菜豚肉湯"$9
"滑蛋吉列三重奏"$65
"滑蛋吉列三重奏"$65+"野菜豚肉湯"$9
2015-01-18
$82 (Lunch)
泡菜烏冬
吉列炸豬柳