途經尖東時覺得有點餓,於是在附近搵下有咩食肆。👀咗一陣,係半島中心見到呢間「I Café」,佢嘅午餐款式頗多,而且餐廳座位都算闊落、價錢又夠貼地,咁就入去試下喇!😉首先,套餐梗有餐湯啦~雞茸雪耳忌廉湯 / 雜菜蕃茄湯【煙三文魚雜菜沙律拼牛角酥】 $60 ~ 兩大塊煙三文魚配新鮮沙律菜,配合胡麻醬一齊食味道好夾,此外鬆脆嘅牛角酥滿有牛油香味!【皇袍日式原條鰻魚飯】 $68 ~ 原條鰻魚上,好有咬口;滑蛋覆蓋整碗飯,賣相吸引,令人食慾大振!【抹茶鮮奶】 $8 ~ 估唔到拉花好正,但因被我踫到,所以圖案模糊咗啲 😅。味道唔太甜剛剛好,抹茶香鮮奶滑滑!【抹茶紅豆鮮奶】 $12 ~ 抹茶味夠重,配合又淋又甜粒粒紅豆、滑滑鮮奶,甜而不膩!

首先,套餐梗有餐湯啦
~雞茸雪耳忌廉湯 / 雜菜蕃茄湯

【皇袍日式原條鰻魚飯】 $68 ~ 原條鰻魚上,好
有咬口;滑蛋覆蓋整碗飯,賣相吸引,令人食慾大振!

2022-05-05
Type of Meal