2021-06-11
今日去屯門探個朋友 佢帶咗我去食一間又平又正嘅雞煲放題 平日晚市$148一位 雞煲無限任加 汽水任飲之外 茶餐廳飲品都係任點的有七種鍋底選擇 至尊惹味雞煲基本上是每枱客人必點的 我亦都唔例外 雞煲有分唔同程度辣度 叫咗個中辣雞煲已經預先炒熟 上枱即刻食得 炒得好惹味 蔥頭/洋蔥/芫茜嘅味道芳香撲鼻 雞件夠多 又多肉朋友極力推介食炸饅頭 香甜嘅煉奶配合炸過嘅饅頭 真係讓人忍不著一口接一口食完雞就加湯打邊爐 湯底加咗大量蔬菜及肉類/丸類 越滾越鮮甜 肥牛質素一啲都唔差 唔係好肥嗰一種 肥瘦均稱 有肉香整體火鍋配料齊全 蔬菜類,菌類,肉類,魚類,丸類,餃類,粉麵類,炸物類…食物會因人頭份量分配 雖然沒有細分項目 賣相不是太吸引 但食物質素卻不錯 基本上都好新鮮鵝腸爽脆肥美 灼一灼就可以食 正呀鯇魚腩夠新鮮 一啲都吾腥 魚肉仲好滑添炸響鈴吸收曬湯底嘅精華 有爆汁效果竹昇麵係店內必食之選 麵質既爽又彈牙 條條分明 唔會好似食緊漿糊咁 咀嚼下還有蛋香味 確實很好吃
肥牛質素一啲都唔差 唔係好肥嗰一種 肥瘦均稱 有肉香
鵝腸爽脆肥美 灼一灼就可以食 正呀