2023-07-04
又帶屋企人試烤魚,今次試近香港大學站嘅巴辣仔,係佢地嘅新分店。入面好闊落,好光猛,仲好乾淨。有個自助區,有得任飲菊花杞子茶,凍的,仲要無糖!!!真係大讚!!!淡淡嘅菊花味,可以解辣,啱哂唔想飲甜野嘅人!前菜叫咗口水雞同麻辣魚皮口水雞啲肉好滑,令人食唔停而魚皮就份量多到傻咗,碗仔細細塞到滿哂,食極都仲有🤣今日揀咗江團魚,肉質實啲,又鮮,食烤魚最啱。媽媽今日唔想食辣野,揀咗金銀蒜香味,不過原來都有少少辣。見到蒜頭山勁興奮🤣🤣有生熟同炸蒜,好正!!!魚好大條,好多肉!2-3個人share都得!唯一要扣分係入面冇乜配料,呢個價錢出面食都至少包少少薯仔、蓮藕、芽菜咁,但佢呢度要再分開嗌,有啲貴另外嗌咗個薯粉,吸汁😍好煙韌~海陸空把把串32串好似好多,但係每串都係一口size,所以都ok~⼀路食都有個爐熱住,唔怕凍哂好油膩蒜香金菇粉絲蒜蓉控又要出動~呢個簡直係無敵配搭!好香呀!呢個時候好想嗌碗白飯🤣鐵板燒茄子茄子好大條,揀咗香辣味都唔算辣,好惹味~最後仲要拎多碗冰粉,配料區好豐富,有山渣餅、西瓜、彩虹湯圓、爆爆珠、提子乾等,有得自己控制落幾多紅糖,咁就唔怕太甜~呢間野服務好好,一路食,店員都會行過
入面好闊落,好光猛,仲好乾淨。
前菜叫咗口水雞同麻辣魚皮
口水雞啲肉好滑,令人食唔停
而魚皮就份量多到傻咗,碗仔細細塞到滿哂,食極都仲有🤣
另外嗌咗個薯粉,吸汁😍好煙韌~
海陸空把把串
蒜香金菇粉絲
鐵板燒茄子
茄子好大條,揀咗香辣味都唔算辣,好惹味~
呢間野服務好好,一路食,店員都會行過嚟睇下有乜需要,會主動幫我地較個火,又提我地條魚要快啲食😂 好加分!