2021-11-07 56 views
今日係銅鑼灣突然想食炸雞,好多間選擇之下,我見到$128任食😱‼️仲好似有好多味道選擇,令到我即刻走左去幫襯!🚶‍♂️每件雞都新鮮出爐熱辣辣上黎,件件雞都好juice一啲都唔乾,而個重點真係調味! 基本上全部雞既口味我都差唔多試過哂,我朋友鍾意食脆皮野既就叫炸雞,而我偏向鍾意健康口感唔想食炸粉就選擇焗雞。太多口味我就唔逐一介紹,正係特別推薦我覺得必食之選啦!🥚黃金鹹蛋焗雞呢個真係不得之了,鍾意食鹹蛋黃醬既必試,醬汁充滿全舊雞,一食真上癮!🍯蜜糖芥末香蔥炸雞蜜糖甜味加上鍾意食香蔥既香味,呢個甜得黎口感出汁,醬汁既重要性顯著出黎。食雞食到有啲膩最好嗌啲清下味蕾既小食,最推薦一路食雞一路食酸蘿蔔,令到口感唔會太Dry,仲有佢既芝麻菠菜都好好食又算係食雞之中有菜冇咁乏味。另外仲叫左個水冷麵,淡淡麵汁清清食雞味覺!😉呢個價錢128真係相當之吸引,雖然唔包野飲,但佢啲野飲都有買一送一優惠,食炸雞必定叫啤酒,買一送一變相75蚊有2杯接近1000ml既酒,抵!

🥚黃金鹹蛋焗雞

🍯蜜糖芥末香蔥炸雞