2019-09-25
下一站天后,聽就聽得多,今日終於到天后站找食了,道北工房半自助餐已風聞了任食即開新鮮生蠔的滋味,現在親眼見到新鮮生蠔任食在眼前,感覺好幸福啊!因為食生蠔我是初哥,最近才開始愛上食生蠔,所以真係兩全其美啦❤地方環境好清雅!而且仲有二樓添,地下就有半自助餐嘅食物擺放,當然生蠔就擺在眼前啦!有凍蝦青口同埋一啲日式嘅食品,而且仲好快添加轉其他食物,凍櫃裏有沙律凍肉和甜品及生果,好豐富呀,侍應生好有禮貌說樓上還有雅座,我就鍾意坐樓上,地方光猛,經過一條長長嘅樓梯,樓梯好colorful不過如果要攞生蠔和其他食物就每次都要上上落落樓梯呢!幾好啊又可以keep fit 啦!😂😂樓上嗰層仲有蒸魚和鹹豬手及中西湯擺放。香煎新鮮魚柳和原條燒牛肉~~半自助餐仲可獲贈芝士焗波士頓龍蝦半隻或刺身拼盤,由於我哋兩個都好鍾意食龍蝦,當然就叫咗龍蝦啦!仲有飲品飲添!我覺得香煎新鮮魚柳好似撻沙魚呀,魚肉好厚身,好嫩滑仲有十條八條嘅蘆筍好爽呀!燒牛肉有手掌咁大塊,肉汁嫩滑,而且不用點任何醬汁呢!可食到肉的鮮味。芝士焗波士頓龍蝦好大隻啊!賣上非常生動,而且鋪滿芝士在整條龍蝦,好肥美啊!肉好鮮味真係有啲唔捨得食佢。終於到食生
樓上嗰層仲有蒸魚和鹹豬手及中西湯擺放。
香煎新鮮魚柳和原條燒牛肉~~
終於到食生蠔的時間啦!好鮮味呀!而且重好新鮮添,食食食,食到唔停得口,我竟然食咗 差不多有一打啊!真有點過份。
所以都食唔到其他半自助的食物了,因為嗰肚實在太飽太豐富了。
總結~~今餐實在太蠔了!滿分❤💯